- Дата и час: 24 Ное 2024, 12:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
започвам работа
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
82 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: започвам работа
не искам да обиждам авторката, но зададеният въпрос оправдава получените по-горе отговори. напълно заслужени.
- rossa
- Младши потребител
така е, и заради такива колеги ни излиза лошо име на онези които "не са завършили където трябва"
- mnogotypi
- Потребител
А поропо, не е важно къде си завършил, а какво умееш. Темата е дискутирана многократно, но ние продължаваме... Никой не се е родил научен.
- Инот
ами аз това от кога го разправям, ама няма кой да чуе
- mnogotypi
- Потребител
Добре де- уважавам мнението Ви, независимо на какъв език е изразено , приемам критиките Ви към колегите във форума и включително към мен, признавам си, че прекалих малко с писанията си по темата, както и че отдадох прекалено внимание на някои изказвания, които не бяха съвсем издържани. Целта ми беше да не се спорим за глупости (Сега пък ще ми дадете латинския еквивалент на "Истината се ражда в спора"). Добре де,не исках да се заяждаме. А вие продължавате да се заяждате. Ами- добре- ваше право е .
Желая на всички весело посрещане на Новата година, през която да постигате успехи във всички начинания.
Желая на всички весело посрещане на Новата година, през която да постигате успехи във всички начинания.
- Pitanka
Истината е, че от всички факултети сме повече или по малко един дол дренки. Вижте завършилите от любимото СУ до къде докараха състоянието на съдебната система и тогава ... кой има право изобщо да коментира! Не може да се отрече, че именно подобни възпитаници са основанта част в нея!
- PGB
Да обявим всички тези волеизлияния като "започвам работа" - ТЕМА НА ГОДИНАТА
или ТЕМА 2004 ? ! ?
или ТЕМА 2004 ? ! ?
- nikilex
- Потребител
Девойче и на мен ми е смешно от въпроса ти, а от коментарите на коментарите, които правиш - още повече.
Не стои въпросът, дали се учим доживот, а докъде сме го докарали учението..
Но се се отчайвай - ще мине.
:)
Не стои въпросът, дали се учим доживот, а докъде сме го докарали учението..
Но се се отчайвай - ще мине.
:)
- Татко
Споделям същото! Завърших Варненския ТУ.
Преподавателите от СУ ни гледаха като човечета...
Какво могат да говорят за качество на производството си? - Ако някой от нас е постигнал нещо като юрист, не е благодарение на тези ЮРИСТИ..
Според мен те просто се продаваха евтино!
Преподавателите от СУ ни гледаха като човечета...
Какво могат да говорят за качество на производството си? - Ако някой от нас е постигнал нещо като юрист, не е благодарение на тези ЮРИСТИ..
Според мен те просто се продаваха евтино!
- Татко
Колеги, аз лично не споделям идеята да се делим на различни юридически факултети. В крайна сметка всички сме юристи и всички сме правоспособни. Смятам, че независимо къде си завършил, ако си достатъчно съвестен и искаш да се изградиш като добър юрист, ще положиш нужните усилия и това няма да зависи от обстоятелството къде учиш и кой ти преподава. Проблема за отсяване на качествените от некачествените юристи е лесно решим, но за съжаление ТПИ е напълно формален, нещо, което трябва да се промени. Същия би следвало да бъде най-сериозния изпит, пред които е изправен всеки един дипломиран юрист. Този формализъм безкрайно ме влудява, тъй като познавам колеги, които не правят елементарни разлики – пр. какво е договор за поръчка и какво е такъв за изработка. За нещастие пазара към момента не е регулатор, защото може да си добър търговец и да продаваш добре услугата си, но качеството да не е добро и същевременно може да си перфектен юрист и лош търговец и съответно да не можеш да се пребориш с конкуренцията на пазара... Има и нещо друго, хората гледат с недоверие към по-младите колеги, като мислят, че им липсват достатъчно знания и опит.
Все пак се радвам, че с новия ЗАдв. беше въведен изпит и ако не е формален, донякъде ще регулира нещата.
Все пак се радвам, че с новия ЗАдв. беше въведен изпит и ако не е формален, донякъде ще регулира нещата.
- Гери
Аз не мисля,че един закон ще може да отсее качественото от некачественото ,наскоро попаднах в много комична ситуация ,възрастен колега твърдеше неща ,за които един студент ще отговори че не е така ,накрая му отворих закона и му дадох да го прочете ,че да се увери . Весела картинка той имаше многооооооо години юридически стаж и опит,а спора касаеше нещо съвсем елементарно. Затова си мисля ,че всичко е до човека .
- донна2
Имам чувството, че от време на време се появява някой, който пуска мухата (визирам конкретната тема) и после гледа сеир.
Естествено, че няма как завършил юрист да пита такъв елементарен въпрос. Да не говорим, че работа като юрисконсулт в община не се предлага толкова лесно.
За БСУ - Ами ..... имат много хубава сграда хората и можем спокойно да им завиждаме - най-красивия университет на Балканския полуостров. Сега остава да си оправят и образованието и ще са и най-елитния университет.
Естествено, че няма как завършил юрист да пита такъв елементарен въпрос. Да не говорим, че работа като юрисконсулт в община не се предлага толкова лесно.
За БСУ - Ами ..... имат много хубава сграда хората и можем спокойно да им завиждаме - най-красивия университет на Балканския полуостров. Сега остава да си оправят и образованието и ще са и най-елитния университет.
-
DEKAH - Активен потребител
Те се продаваха, а Вие купувате, та се късате.
Не познавам все още инженер-юрист, но........
Късай дипломата и бегай, бегай, бегай......
Не познавам все още инженер-юрист, но........
Късай дипломата и бегай, бегай, бегай......
- таралан Кольо
Като стана дума за ВТУ веднъж един мой преподавател ми каза, че студентите по право там учели и висша математика като допълнителна дисциплина )))))
Питам се мит ли е това или истина? Вие какво знаете за това ?
Питам се мит ли е това или истина? Вие какво знаете за това ?
- reya
Колеги, докато мъдрият се намъдрува лудият се налудува... Прочетох това, което сте писали - някой от вас си правят много крайни изводи. Аз също съм завършила БСУ /във старата сграда, която също не беше никак лоша/, и според мен е АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО един току що завършил колега да задава подобен въпрос . Хора като нея създават, впечатление че ние едва ли не само сме си таркали гащите пет - шест години. Само да обясня, че преподавателите са едни и същи в СУ и във БСУ. Моя приятелка със мои лекции завърши СУ една година след мен. Имахме възможност да обсъдим отношението на преподавателите към студентите и в двата ВУЗ-а, както и нивото на обучение. Нивото е еднакво - както са еднакви и преподавателите, но отношението им е абсурдно понякога. Разказвала ми е как след лекция при тях професор е казвал "Утре имам изпит в Бургас - 150 човека - ще пусна 50..." ... И защо не - нали си плащахме за всеки изпит и ликвидация. От тази гледна точка - съм си скъсвала задника от учене за де нямат "основание" да ме скъсат. Но това не попречи на г-н Натов /който, както чух е почти незабележим в СУ и нямате представа каква ходеща легенда е в Бургас/ да ме върне 7 пъти на изпита по МЧП - за глупости, а да не говоря че имаше колеги които прекъсваха заради тъпото МЧП/ и др. подобни /.
Но всъщност мисълта ми е, че както в Бургас, така и навсякъде има хора, които са отишли за да научат нещо, както и такива които искат просто да имат диплома - защото без диплома по-трудно/но не и невъзможно/ могат да ги "поканят" някъде на работа. За съжаление хора без гръб и финансови възможности/поради факта, че трябва да разчитат само на себе си и на знанията си/ влагат повече в обучението си, но такива хора рядко биват "поканвани" или "избирани" някъде. Много е трудно да пробиеш без връзки и без пари и мисля, че това го знаем всички. След поредния изпит за съдии, в един разговор с приятели ми предложиха да търсели връзки - да си платя и да стана съдия. Аз им казах, че не искам по този начин - Изсмяха ми се с думите "Това е ЕДИНСТВЕНИЯ начин".
Та защо според вас колежката трябва да влага усилия да учи, като знае, че ще я "поканят" на работа - жалкото е, че такива хора - едва завършили станаха съдии, които пишат такива грандиозни глупости, че свят да ти се завие или ти скъсват нервите в държавната администрация и трудно можеш да им обясниш, че не са прави... Наскоро един районен съдия, с когото случайно попаднах на една маса отвърна на роптанията ми срещу едно абсурдно решение по следния начин : " Ааа, пиша решенията си като преразказ в картинки и съм казал, че от мене могат да спечелят само право на обжалване и да се оправят по-нагоре..."
Уф извинявам се на всички за дългото писание, ама изявления като това на "колежката" от БСУ ме влудяват и ми се иска да я удуша, защото реакцията е очевидна, и защот покрай сухото трябва да гори и мокрото.
ЖАЛКО е за НАС колеги - тия без връзките....
Но всъщност мисълта ми е, че както в Бургас, така и навсякъде има хора, които са отишли за да научат нещо, както и такива които искат просто да имат диплома - защото без диплома по-трудно/но не и невъзможно/ могат да ги "поканят" някъде на работа. За съжаление хора без гръб и финансови възможности/поради факта, че трябва да разчитат само на себе си и на знанията си/ влагат повече в обучението си, но такива хора рядко биват "поканвани" или "избирани" някъде. Много е трудно да пробиеш без връзки и без пари и мисля, че това го знаем всички. След поредния изпит за съдии, в един разговор с приятели ми предложиха да търсели връзки - да си платя и да стана съдия. Аз им казах, че не искам по този начин - Изсмяха ми се с думите "Това е ЕДИНСТВЕНИЯ начин".
Та защо според вас колежката трябва да влага усилия да учи, като знае, че ще я "поканят" на работа - жалкото е, че такива хора - едва завършили станаха съдии, които пишат такива грандиозни глупости, че свят да ти се завие или ти скъсват нервите в държавната администрация и трудно можеш да им обясниш, че не са прави... Наскоро един районен съдия, с когото случайно попаднах на една маса отвърна на роптанията ми срещу едно абсурдно решение по следния начин : " Ааа, пиша решенията си като преразказ в картинки и съм казал, че от мене могат да спечелят само право на обжалване и да се оправят по-нагоре..."
Уф извинявам се на всички за дългото писание, ама изявления като това на "колежката" от БСУ ме влудяват и ми се иска да я удуша, защото реакцията е очевидна, и защот покрай сухото трябва да гори и мокрото.
ЖАЛКО е за НАС колеги - тия без връзките....
- topuzanova
- Потребител
Много правилно отношение към професията! Има всякакви хора. И да не забравяме, че преподавателите наистина произхождат от един университет, да не говорим за повечето магистрати, които всички знаем докъде я докараха съдебната система. Това показва, че има нещо изначално гнило в "юридическото общество" от едно определено поколение напред. Не ме разбирайте погрешно, аз съм за СУ.
- enigma
Колеги, вашата страст в тази толкова вече стара, но явно много любима тема направо ме удивлява.
- verity63
- Младши потребител
82 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|