- Дата и час: 29 Ное 2024, 23:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Етажна собственост
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Етажна собственост
...........................................................................................................................................
Последна промяна cetso на 23 Юли 2011, 18:49, променена общо 1 път
- cetso
- Нов потребител
Здравейте,
едно от изискванията при продажба на имот е да се предостави скица за имота, издадена от съответната община. Тя е част от необходимите документи при прехвърляне на имот.
Във вашия случай, при наличие на разделителен протокол, за да стане видно, какъв е предмета на сделката трябва да се направи архитектурно заснемане на етажа ви, от правоспособен специалист-архитект. Според мен това не е необходимо, тъй като в разделителният протокол са определени дяловете на собствениците.
Брат Ви и маика Ви ще Ви продадат наследствените си дялове и по този начин ще станете пълноправен собственик на етажа, при запазване на съсобствеността върху земята и общите части от сградата.
Има нещо,което или неправилно Ви е обяснено, или погрешно е разбрано.
Поискайте от общината да ви издаде скица с кадастралните данни на имота и това е достатъчно във вашия случай.
едно от изискванията при продажба на имот е да се предостави скица за имота, издадена от съответната община. Тя е част от необходимите документи при прехвърляне на имот.
Във вашия случай, при наличие на разделителен протокол, за да стане видно, какъв е предмета на сделката трябва да се направи архитектурно заснемане на етажа ви, от правоспособен специалист-архитект. Според мен това не е необходимо, тъй като в разделителният протокол са определени дяловете на собствениците.
Брат Ви и маика Ви ще Ви продадат наследствените си дялове и по този начин ще станете пълноправен собственик на етажа, при запазване на съсобствеността върху земята и общите части от сградата.
Има нещо,което или неправилно Ви е обяснено, или погрешно е разбрано.
Поискайте от общината да ви издаде скица с кадастралните данни на имота и това е достатъчно във вашия случай.
- may_baych2002
- Потребител
Според мен, не се налага да се прави архитектурно заснемане на етажа. Такава необходимост възниква при съдебна делба на имот, за да се докаже, че е възможна реална делба на имота, за да може реално да се ползва от поне двама съсобственици. При Вас няма делба, а продажба, при която собсвеник става едно лице и при това положение не са необходими доказателства. друго би било, ако си иска с продажбата и промяна на предназначение на имота. Тогава трябва да се направи проект, но при вас доколкото разбирам, ще извършвате продажба. Вашите майка и брат биха могли да Ви направят и дарение, което е свързано с много по-ниски такси, но дарение се разваля, затова по-добре продажба, отколкото по-късно големи неприятности.
- may_baych2002
- Потребител
За да не измъчвате себе си и колегите във форума, потърсете адвокат,или идете направо при нотариуса и те ще Ви кажат от какво точно ще зависи прехвърлянето но собствеността и какви документи ще са необходими.
- may_baych2002
- Потребител
С наличните документи при един нотариус после при втори и... Този който ти иска най-малко документи е твоя нотариус.
- iwanow
- Потребител
Трябва ли да плащам за услуги, който не ползвам?
Здравейте.
Сблъсках се със следния казус и съм в неведение. Задължен ли съм да плащам режиини разноски /осветление, портиер, поддръжка асансьр и т.н./ гласувани от общото събрание на входа в случай, че апартамента все още не се използва от никого и за момента е негоден да се живее в него.
Чрез бърз прочит на Закона за етажната собственост и Правилника за реда, управлението и надзора в същата установих, че има двусмислие.
Благодаря Ви.
Сблъсках се със следния казус и съм в неведение. Задължен ли съм да плащам режиини разноски /осветление, портиер, поддръжка асансьр и т.н./ гласувани от общото събрание на входа в случай, че апартамента все още не се използва от никого и за момента е негоден да се живее в него.
Чрез бърз прочит на Закона за етажната собственост и Правилника за реда, управлението и надзора в същата установих, че има двусмислие.
Благодаря Ви.
- ot_men
- Младши потребител
Съжалявам за вмешателството в чуждата тема и се извинявам. Не пиша често по форуми и съм се объркал. Ако все пак можете да ми помогнете със съвет по моя въпрос напарвете го.
Наистина отворих отделна тема по въпроса, но чак като видях , че това е възможно.
Наистина отворих отделна тема по въпроса, но чак като видях , че това е възможно.
- ot_men
- Младши потребител
ot_men написа:Съжалявам за вмешателството в чуждата тема и се извинявам. Не пиша често по форуми и съм се объркал. Ако все пак можете да ми помогнете със съвет по моя въпрос напарвете го.
Не му обръщайте внимание при него е по рождение. Просто му е по-лесно да е груб. Малко са културните хора като maibah 2002, които са в час и могат да дадат добри съвети. Но май е най - добре да се посъветвате с нотариус, струва ми се, че само ви мотаят.
- kinshasa
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|