начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

кои нормативни документи

Казуси за недвижими имоти

кои нормативни документи

Мнениеот nasco » 26 Ное 2007, 14:06

Можете ли да ме насочите кои основни нормативни документи уреждат правилата и процедурата при съдебна делба на реституирана земеделска земя? Има ли въобще източник на информация за съответните процесуални практики?
nasco
Нов потребител

от питащия

Мнениеот nasco » 26 Ное 2007, 14:23

Добре, как при процедурата на съдебна делба да се избегне "" на реалните ниви до маломерни парцелчета по принципа на справедливостта - всеки наследник да получи пропорционален дял от всяка нива. Има ли механизъм вътре в съдебната делба да се стигне до щадящ земята резултат, а именно - да се запази максимално целостта на нивите. Help
nasco
Нов потребител

Мнениеот system » 26 Ное 2007, 14:36

Кой ви е казал, че всеки наследник трябва да получи пропорционален дял от ВСЯКА нива ? Един юрист не би задавал такива въпроси
system
Активен потребител

Мнениеот nasco » 26 Ное 2007, 14:44

Един юрист ми каза, че точно това е един от възможните резултати! Точно затова реших да Ви питам! Кой е юрист и кой "юрист" е съвсем друга тема, нали. Знае ли се кръга от възможните резултати от един такъв процес, "общия ред" предсказуем ли е дотолкова, че да може да се вземе решение за стартиране от страна на заинтересованите!?!
nasco
Нов потребител

споразумение

Мнениеот nasco » 26 Ное 2007, 17:19

Благодаря! Още нещо - процедурата на съдебна делба допуска ли на някакъв етап от нея да се вземе под внимание предварително споразумение между ищците относно вътрешната между тях част от делбата, т.е. съда вмъква ли частно споразумение (в този случай да се ползва силата на закона по отношение на недобросъвестните ответници, заради чието бездействие доброволната делба е станала невъзможна). Дано да се разбира какво имам предвид!
nasco
Нов потребител

Назад към Имотни казуси