начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Длъжна ли съм да платя?

Казуси за недвижими имоти

Длъжна ли съм да платя?

Мнениеот Damqna » 26 Ное 2007, 09:52

Здравейте, моля ви за компетентно мнение относно ремонта на покрива в блока, където живея. Преминахме през всички процедури - събрания, избор на фирма и в момента го поправят. Само, че за мое учудване сумата не е тази, която поиска фирмата и разделена по равно трябва да платим, а значително повече. Отговорът на съседите от последния етаж е, че преди години сами са си правили ремонта и затова сега е така. Не бях чувала за този някогашен ремонт, знам само за сегашния и сега се чудя длъжни ли сме да плащаме нещо, за което нищо не знаем? Ами, ако и останалите съседи от последния етаж решат да предявят още претенции? Благодаря ви. :(
Damqna
Младши потребител

Мнениеот system » 26 Ное 2007, 10:22

Според мен, задължението Ви е само за заплащане на сумата, която сте приели на общото събрание на етажните собственци, че трябва да се плати от всеки. Съседите Ви не могат да включват в тези разходи и сума от предишни техни ремонти. Ако наистина са правили тези ремонти, могат да предявят срещу Вас отделни претенци за заплащане на Вашата част от разходите за предишни ремонти.
system
Активен потребител

Мнениеот Damqna » 26 Ное 2007, 12:25

:) Е, пък страхотни сте, благодаря! :)
Damqna
Младши потребител

Назад към Имотни казуси