- Дата и час: 29 Ное 2024, 23:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Това валидно пълномощно ли е?
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Това валидно пълномощно ли е?
Служителка от строителна фирма Д. от Варна ни представи това пълномощно ,за да сключва предварителен договор за продажба на недвижим имот-апартамент в новострояща се сграда,преди акт 14.Моля за Вашите коментари-с това пълномощно може ли тя да сключи легитимен предварителен договор с мен и да получи сумата от капарото.
УПЪЛНОМОЩАВАМ
Г........., ЕГН: ............ адрес: гр.Варна, ул. .......................
със следните права:
ДА ПРЕДСТАВЛЯВА дружеството във връзка с подписването на предварителни договори за продажба на недвижими имоти в строеж, находящи се в гр. Варна, УПИ ..........., в кв.....по плана на ж.к........., ........микрорайон, за което давам своето съгласие.
Ще съм Ви благодарен за отделеното време за коментари.
УПЪЛНОМОЩАВАМ
Г........., ЕГН: ............ адрес: гр.Варна, ул. .......................
със следните права:
ДА ПРЕДСТАВЛЯВА дружеството във връзка с подписването на предварителни договори за продажба на недвижими имоти в строеж, находящи се в гр. Варна, УПИ ..........., в кв.....по плана на ж.к........., ........микрорайон, за което давам своето съгласие.
Ще съм Ви благодарен за отделеното време за коментари.
- raduev
- Нов потребител
От така дадената информация по - скоро няма проблем, все пак зависи от конкретния случай и документация.
- avrora
- Младши потребител
Друго би ме притеснило - липсата на конкретизация на самите недвижими имоти, като намера на апартаменти и квадратура поне.... Наистина за да нямате главоболия консултирайте се с адвокат,който да се запознае с детайлите по Вашия случай.Успех!
- bonbonche
- Младши потребител
Е да, ама не става само с пълномощно. В случая става дума за недв. имоти, собственост на дружество- търговец. За да може пълномощникът да договаря и извършва разпоредителни сделки, в това число и предварителни договори, ще са необходими и други документи. А какви са те- ще Ви каже Вашият адвокат или юрисконсулт.
Успех!
Успех!
- razli4na
- Активен потребител
razli4na, това което сте изложили като мнение е наистина така, но това са детайлите, човека питаше за пълномощното и капарото
- bonbonche
- Младши потребител
bonbonche, как може да се отговори на въпроса на питащия дали с това пълномощно може да се сключи предв. договор, ако не се направи проверка относно съответствието на пълномощното с волята на компетентния орган на дружеството? Ако такава не е изразена или пък не съответства на пълномощията, нали се сещате какви ще са последиците.
- razli4na
- Активен потребител
Разбира се, но какъв отговор би могло да се даде на така зададеният въпрос и липсата на каквито и да било др.документи, имащи отношение към питането. Естествено, че за да се даде адекватен съвет е необходимо да сме запознати с всички документи отнасящи се до конкретният случай. Един от тях е пълномощното, по което изразих становище и то беше в случай, че всички тези подробности, които се засягат в последният Ви пост, са съобразени и спазени. Питащият беше явно насочил вниманието ни към съдържанието на самото пълномощно. Не случайно в отговора си към питащия го посъветвах да се консултира с адвокат за да се запознае именно с детайлите.
- bonbonche
- Младши потребител
Много благодаря за изказаните до сега мнения.Пълномощното е нотариално заверено.Имам намерение да ползвам адвоката си ,естествено.Но реших да се допитам и до форума,защото от фирмата ми дадоха да разговарям по тел с техния адвокат,който ме увери,че нямало проблем,били минали много предв. договори с него ,още повечече и нотариус го бил заверил.Аз съм продавал имот на родителите си с пълномощно на и си спомням,че адвокатът тогава изрично ми подчерта ,че подробно трябва да е описан имотът,който се продава,а тук липсва това.Но пак подчертавам-апартамента,за който става въпрос е в перспектива-обекта не е построен до покрива и няма акт 14.
- raduev
- Нов потребител
Наистина не става ясно кой уплъномощава, ако е юр. лице № на ф.д., Булстат, адрес , кой го управлява , в качеството на какво е упълномощено лицето , решеуние на управителния орган за продажба/не е абсолютно необходимо за предварителен договор, но е добре да го има/ и т.н. Така ,че както е написано не можете да получите точен отговор.
- sunrise
- Активен потребител
Г-н raduev от отговора Ви разбирам, че наистина целта ви е била да насочите вниманието ни именно към съдържанието, останалите елементи от пълномощното, които бяха коментирани ,да си призная изобщо не съм допуснала да липсват, но ....знае ли човек.
- bonbonche
- Младши потребител
уточнение
пълно мощно
Долуподписаният......., ЕГН: 13131313, Управител на "........" ООД, със седалище и адрес на управление гр. Варна, ул.........регистрирано по фирмено дело.......... г. на ВОС, дан. № 103........, БУЛСТАТ 813.......
УПЪЛНОМОЩАВАМ
ето това е първата част на пълномощното,която мислех за несъществена в случая.Навзсякъде,където в поста има многоточие беше попълнено ,но съм го махнал.
Да,стваше въпрос главно за съдържанието на пълномощното.Не съм и имал намерение днес да подписвам нещо,а само взех документите и това пълномощно ме учуди.
Долуподписаният......., ЕГН: 13131313, Управител на "........" ООД, със седалище и адрес на управление гр. Варна, ул.........регистрирано по фирмено дело.......... г. на ВОС, дан. № 103........, БУЛСТАТ 813.......
УПЪЛНОМОЩАВАМ
ето това е първата част на пълномощното,която мислех за несъществена в случая.Навзсякъде,където в поста има многоточие беше попълнено ,но съм го махнал.
Да,стваше въпрос главно за съдържанието на пълномощното.Не съм и имал намерение днес да подписвам нещо,а само взех документите и това пълномощно ме учуди.
- raduev
- Нов потребител
С такова пълномощно, аз не бих подписал предварителен договор, нито бих посъветвал клиент да подпише такъв.
Разбира се, имайте предвид, че формата на форума не позволява задълбочена консултация, затова с оглед защита на Вашите интереси ви препоръчвам консултация с адвокат, които да разгледа вашия случай конкретно, а не да приемате написаното тук като чиста монета.
Все пак имайте предвид, че всички изказвания във форума са неангажиращи, за разлика от Договора за правна помощ .
Успех !
Разбира се, имайте предвид, че формата на форума не позволява задълбочена консултация, затова с оглед защита на Вашите интереси ви препоръчвам консултация с адвокат, които да разгледа вашия случай конкретно, а не да приемате написаното тук като чиста монета.
Все пак имайте предвид, че всички изказвания във форума са неангажиращи, за разлика от Договора за правна помощ .
Успех !
- vassilev
- Активен потребител
raduev, няма значение 4е няма все още акт 14. В пълномощното пак може да се опише обекта, предмет на продажбата. Давам ти за пример нотариален акт, с който се учредява право на строеж. Сграда отново няма все още към този момент, но в акта могат да се индивидуализират обекти, които ще се получат като компенсация, въз основа на одобрените проекти. Така че няма пречка според мен и в това пълномощно да се индивидуализира обекта, нищо че няма акт 14.
- barri
- Потребител
като няма акт 14, има арх.проект или поне би трябвало да има...
Макар и бъдеща вещ, тя може достатъчно конкретно да бъде индивидуализарана...
Макар и бъдеща вещ, тя може достатъчно конкретно да бъде индивидуализарана...
- vassilev
- Активен потребител
Много благодаря на всички,които отделиха време и писаха по темата.Разбрах,че това пълномощно не е добро .И може би нарочно е направено такова.Мисля ,че тази дискусия ще бъде от полза и за други читатели,тъй-като с пълномощни се срещаме често.
пълното ми име,а то е SALMAN RADUEV Хайде,наистина ще бягам при адвоката!
пълното ми име,а то е SALMAN RADUEV Хайде,наистина ще бягам при адвоката!
- raduev
- Нов потребител
Защо да няма логика да потърси повече от едно мнение? Все пак от юрист до юрист има много голяма разлика и не е излишно човек да потърси още някоя гледна точка и по този начин да се презастрахова от неприятни изненади.
- antoanetka
- Младши потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|