- Дата и час: 29 Ное 2024, 23:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ремонт за сметка на наемателя след пожар
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Ремонт за сметка на наемателя след пожар
Здравейте, въпросът е по-скоро юридически, отколкото счетоводен, затова ако ми позволите ще Ви загубя времето с него. Пожар в сграда с офиси на наемодателя, е по вина на наемател 1 - която тепърва ще се доказва. Засегнат е и офисът на наемател 2. Въпросът е - ако наемател 2 извърши ремонт на наетия от него офис за своя сметка, без да търси обезщетение и неустойки от наемодателя или който и да е друг, ще бъдат ли признати направените разходи за данъчни цели. Предварително благодаря на всички, отделили от времето си
- prost
- Младши потребител
vassilev,
благодаря Ви. За разходите питам.
За правото на ДК - не съм съгласен, но не това е целта на въпросът ми. Още веднъж - благодаря.
благодаря Ви. За разходите питам.
За правото на ДК - не съм съгласен, но не това е целта на въпросът ми. Още веднъж - благодаря.
Абсолютен профан
- prost
- Младши потребител
И аз не съм съгласен за ДК, ама никой не ме пита...
Това не го разбрах?
Специално за безвъзмезден ремонт или подобрение на нает актив от наемател си е изрично записано - с някои условия обаче, ако това имате предвид.
Притесняват ме разходите от гледна точка на ЗКПО.
Абсолютен профан
- prost
- Младши потребител
ааа-да не забравя и още едничка мъничка подробност-направете си за всеки случай анексче с наемодателя, относно тези разходи-че са за сметка на наемателя...
- vassilev
- Активен потребител
Прочие застрахован ли е бил имота ?
да. и виновно лице за пожара има, но това е в процес на доказване, а и това са неща вълнуващи наемодателя, не наемател 2
Абсолютен профан
- prost
- Младши потребител
prost написа:Прочие застрахован ли е бил имота ?
да. и виновно лице за пожара има, но това е в процес на доказване, а и това са неща вълнуващи наемодателя, не наемател 2
Ако Застрахователят изплати щетата на Наемодателя от една страна в размер на примерно 100 единици. Ако Наемател 2 направи основен ремонт за 100 единици и го осчетоводи като свой разход от друга страна, то Наемодателя ще получи 200 единици, които явно не му се следват. Тогава някой може да се запита действително ли са направени разходите от Наемател 2 и да реши, че точно с тези разходи трябва да се увеличи финансовия резултат на Наемател 2, пък ходи обяснявай, че нямаш сестра...
Затова може да направите нещо просто и да се презастраховате като всички разходи по ремонта просто ги фактурирате на Наемодателя.
- vassilev
- Активен потребител
Тогава някой може да се запита действително ли са направени разходите от Наемател 2 и да реши, че точно с тези разходи трябва да се увеличи финансовия резултат на Наемател 2, пък ходи обяснявай, че нямаш сестра...
точно поради тази причина е и въпросът ми.
за вариантът с префактуриране - най-чистият начин е, но не и най-удачният. затова си и позволих да задам въпросът тук.
още веднъж - благодаря
Абсолютен профан
- prost
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|