- Дата и час: 24 Ное 2024, 11:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
започвам работа
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
82 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
започвам работа
Здравейте на всички.
Имам един въпрос към всички колеги.
Миналата година завърших в БСУ .Преди седмица ми направиха предложение за работа като юрисконсулт на община
Въпроса ми е трябва ли да подам молба за вписване в регистъра на адвокатската колегия.Ако може да ми обясните как точно става вписването.
Имам един въпрос към всички колеги.
Миналата година завърших в БСУ .Преди седмица ми направиха предложение за работа като юрисконсулт на община
Въпроса ми е трябва ли да подам молба за вписване в регистъра на адвокатската колегия.Ако може да ми обясните как точно става вписването.
- nowachka
Re: започвам работа
Привет! Става въпрос за две съвсем различни неща. Ако започваш работа като юрисконсулт на община, това е пречка по чл.5, ал.2, т.3 от Закона за адвокатурата да бъдеш адвокат. Така, че не само не се налага, но и не може да има такова вписване! Ти избираш: да бъдеш юрисконсулт или да практикуваш адвокатската професия.
- pz
що за въпрос от един юрист? не мога да повярвам. не ти ле ясно че това са две съвсем различни неща- едната е свободна професия а другата е държавна служба, и както казва колегата, са дори несъвместими. на какво ви учат в тоя БСУ?
- ваня
i az se u4udvam na vyprosa,no nyama nishto..pz e otgovoril(a) ve4e...
- miss pravo
Miss pravo,
Koga spe4eli konkursa i polu4i titlata " miss Pravo" ?))))))
MONTESKIO
Koga spe4eli konkursa i polu4i titlata " miss Pravo" ?))))))
MONTESKIO
- monteskio.
Юрисконсулта се назначава по трудово, или както е във вашия случай по служебно правоотношение - най-вероятно по ЗДСл. Така че е несъвместимо да бъдеш едновременно юрисконсулт и адвокат. Като юрисконсулт най вероятно ще осъществяваш процесуално представителство на общината и за да се легитимираш пред съда ще ти е нужно пълномощно и тр. договор.
- ku4e_kasi4ka
като юрисконсулт на община ще си държавен служител ,от което следва че ще се явяваш на конкурс
казваш ,че са ти направили предложение ,предложили са ти да си подадеш документи за конкурса така ли
щото другото е да обслужваш общината като адвокат ,но я виж закона за адвокатурата как става вписването ,че да не се изненадаш..........
казваш ,че са ти направили предложение ,предложили са ти да си подадеш документи за конкурса така ли
щото другото е да обслужваш общината като адвокат ,но я виж закона за адвокатурата как става вписването ,че да не се изненадаш..........
- донна2
Направиха ми предложението. Конкурс дали ще се провежда незнам,но както разбрах няма други кандидати.
- nowachka
тогава си подавай документите за конкурса
- donna
- Старши потребител
Дали си наясно какво точно означава документ? А какво е Община? Дали са ти предложили да се впишеш и в БСУ преди време?
- Aneliq
Aneliq ti tuk v tozi forum za kakvo si.Ne e li podobre da zi zapzish tapite razsajdeniq za sebe si.
- nowachka
Ама защо се сърдите. Напълно си заслужихте коментарите.Даже съчувствам на тези, които са ви предложили работата. Горко им
- geryvesy
- Младши потребител
A ti oshte kato se rodi i tva go znaeshe?-Taka li da razbiram li che ti sichko znaesh i si perfektna.
A kakvo shte kajesh za misalta"chowek se uchi dakoto e jiv."
A kakvo shte kajesh za misalta"chowek se uchi dakoto e jiv."
- nowachka
Вие очевидно сте човек, който е в състояние да придаде нов смисъл на безсмъртието.
- ан
не се сърди, но задаваш прекалено тъпи въпроси за един завършил вече юрист. А и не е лошо да обърнеш повече внимание на правописа си.Това е един съвсем доброжелателен съвет от колега на колега.
- badu
извинявай но в коя община ще работиш, че да няма други кандидати
- mnogotypi
- Потребител
82 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|