Сигурно ще ми кажете че не съм нормален. Но днес искаха да подпиша документ който подписах. На него пишеше че напускам работа по член 220 от Кодекса на труда - алинея 1-ва. И дължа 900лв които трябва да платя до 15-ти Януари 2005. Искам просто да знам какво става като закъснея с плащането. Или пък почна да ги плащам малко по малко? Подписах за да не ми се налага да се занимавам повече с шефовете ми, че ми писна!!!
:(
- Дата и час: 24 Ное 2024, 11:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ. Стана ми тъжно. Част 3
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Помощ. Стана ми тъжно. Част 3
Tuk li si oshte?Kakyw e sluchaya, 4e neshto ne mi se wryzwa...220,(1)i sroka i obezshtenieto...i-ya razkagi.A imennik li si?4estito-giw i zdraw,ako si.
- perlit
tuk sym da, sluchaqt mojesh da vidish tuk ...
http://www.lex.bg/phorum/read.php?f=5&i=13600&t=13600
nakraq me qdosaha. Kyv sym bil bez dostoinstvo. Iskal sym da gi precakam - te deto me hranqt tolkova godini i t.n. i podpisah.
Iskam da znam kakvo stava sega?
Ne sym imennik, na mqstoto na poleto ime pisha imenino, ama sega e po-kratko ;)
http://www.lex.bg/phorum/read.php?f=5&i=13600&t=13600
nakraq me qdosaha. Kyv sym bil bez dostoinstvo. Iskal sym da gi precakam - te deto me hranqt tolkova godini i t.n. i podpisah.
Iskam da znam kakvo stava sega?
Ne sym imennik, na mqstoto na poleto ime pisha imenino, ama sega e po-kratko ;)
- imenino
чл.220 ал.1 от КТ
Страната, която има право да прекрати трудовото правоотношение с предизвестие, може да го прекрати и преди да изтече срокът на предизвестието, при което дължи на другата страна обезщетение в размер на брутното трудово възнаграждение на работника или служителя за неспазения срок на предизвестието
ако не ги платиш нека си ги търси по съдебен ред ,тогава ще направиш възражение ,че срока на предизвестието е различен и клаузата е недействителна ,да видим ,кой колко ще плати
ако все пак решиш да ги плащаш и закъснееш дължиш лихва за просрочие -основния лихвен процент +10 пункта отгоре
Съвет сега напиши една жалба до ИТ и обясни случая
Страната, която има право да прекрати трудовото правоотношение с предизвестие, може да го прекрати и преди да изтече срокът на предизвестието, при което дължи на другата страна обезщетение в размер на брутното трудово възнаграждение на работника или служителя за неспазения срок на предизвестието
ако не ги платиш нека си ги търси по съдебен ред ,тогава ще направиш възражение ,че срока на предизвестието е различен и клаузата е недействителна ,да видим ,кой колко ще плати
ако все пак решиш да ги плащаш и закъснееш дължиш лихва за просрочие -основния лихвен процент +10 пункта отгоре
Съвет сега напиши една жалба до ИТ и обясни случая
- донна2
Донна ...
Я ми кажи, ако ме съди че и победи, аз ще се водя съден вече така ли? В смисъл после сигурно ако ми искат свидетелство за съдимост ще пише че съм осъждан ли? :(
Я ми кажи, ако ме съди че и победи, аз ще се водя съден вече така ли? В смисъл после сигурно ако ми искат свидетелство за съдимост ще пише че съм осъждан ли? :(
- imenino
Здрвейте,
Можете да бъдете спокоен. В свидетелството за съдимост няма да има отбелязване , че сте " ОСЪДЕН". Таков аима само в случай на извършено престъпление.
MONTESKIO
Можете да бъдете спокоен. В свидетелството за съдимост няма да има отбелязване , че сте " ОСЪДЕН". Таков аима само в случай на извършено престъпление.
MONTESKIO
- monteskio.
А бе imenino, пак си я оплескал. Нали ти казахме на 3-ти януари да си вземеш шапката, и толкоз.....Нали разбра, че твоя срок е еднакъв с този на работодателя - т.е. 1 месец. Нищо не плащай, пък ако заведат дело - намери си адвокат. Побързай да се регистрираш на новия адрес в София.
- лунатик
Не се притеснявай за свидетелството за съдимост.Няма да бъде отразено.За успокоение искам да ти кажа,че Стефан Софиянски значи трябва да изкара един роман от свидетелства за садимост
- raikO
нищо няма да пише в свидетелството ти за съдимост и колегите са ти го написали ,някъде преди време ти написах ,че делото е гражданско , извинявай ама ти като подсъдим ли се чувстваш .............недей така бе човек ще умориш нас и себе си .......
да не ти пука ,не му плащай нека те съди ,пък да видим тогава .......
да не ти пука ,не му плащай нека те съди ,пък да видим тогава .......
- донна2
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|