начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

издаване на препис от решение на ОСЗГ

Казуси за недвижими имоти

издаване на препис от решение на ОСЗГ

Мнениеот term70 » 12 Ное 2007, 17:42

Здравейте, колеги! Може ли да ми каже някой на какво основание ОСЗГ отказва зда издаде заверен препис на оригинално решение, а вместо това можела да издава само заврен препис от решение, но без подписите на комисията. Мотивират се с факта, че вече са дали на някой от наследниците веднъж решение от ОСЗГ и ако на друг наследник му е необходимо да се снабди от него. А ако няма разбиране между наследниците, тогава какво се прави. В конкретния случай, решението е необходимо за вписване и така нещата се стопират. Много моля за съвет!
g-box
term70
Потребител

Мнениеот iankov » 13 Ное 2007, 15:20

Може ли по-конкретно!
iankov
Младши потребител

Мнениеот iankov » 13 Ное 2007, 15:27

Общинските служби по земеделие и гори предоставят на собствениците и ползвателите на земеделски земи, гори и земи от горския фонд или на техните наследници информация от регистрите на собствениците и на имотите след представяне на необходимите документи, удостоверяващи това им качество. Следва да подадете писмена молба до съответната ОСЗГ, към която приложите документите, удостоверяващи качеството Ви.
iankov
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 13 Ное 2007, 15:29

term70, не могат да ти издадат препис, защото такъв нямат. Не се чуди, пак ти казвам- нямат. Това, което имат и съхраняват е информация не на хартиен, а на магнитен носител, която представлява само проекта на решението /да не си помислиш, че имат сканирано самото решение/. Този проект могат да ти предоставят, ако си заинтересована страна. От друга страна, не е имало ред за вписване на тези решения, както е например реда за вписване на НА. За това не могат да ти дадат препис. Могат само да разпечатат проекта и да ти сложат заверка.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот iankov » 13 Ное 2007, 16:12

В повечето случаи решенията са се издавали в два оригинални екземпляра. Единият се съхранява в съответната ОСЗГ.
iankov
Младши потребител

Мнениеот iankov » 13 Ное 2007, 16:12

В повечето случаи решенията са се издавали в два оригинални екземпляра. Единият се съхранява в съответната ОСЗГ.
iankov
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 13 Ное 2007, 16:26

iankov, изразеното вероятно е предположение, тъй като така би трябвало да бъде. Но, ще ти кажа, че нищо подобно не е ставало. И дано някой да не злоупотреби с тази информация. Лично аз очаквам много скоро да се нададе страшен вой и да настъпи хаос. Дано да не съм лош пророк.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот iankov » 13 Ное 2007, 16:30

Получавал съм копия по този начин!
iankov
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 13 Ное 2007, 16:42

от коя ОСЗГ?
razli4na
Активен потребител

Re: издаване на препис от решение на ОСЗГ

Мнениеот gery » 13 Ное 2007, 16:43

term70 написа:Здравейте, колеги! Може ли да ми каже някой на какво основание ОСЗГ отказва зда издаде заверен препис на оригинално решение, а вместо това можела да издава само заврен препис от решение, но без подписите на комисията. Мотивират се с факта, че вече са дали на някой от наследниците веднъж решение от ОСЗГ и ако на друг наследник му е необходимо да се снабди от него. А ако няма разбиране между наследниците, тогава какво се прави. В конкретния случай, решението е необходимо за вписване и така нещата се стопират. Много моля за съвет!

А това само в Бургас може да е? :) Шегувам се, най-вероятно нещата са в архив и не им се рови. Със сигурност трябва да ви издадат препис. Пуснете си молба с вх.номер, пък нека ви откажат!
gery
Потребител

Мнениеот gery » 14 Ное 2007, 14:56

ianeva написа:Е, колега gery :) не така с лошо, де ... Аз тъкмо щях да отговарям на razli4na, че точно в Бургас ми издадоха /на мои клиенти, всъщност/ препис, без никакви проблеми ...

Е те и на мен издадоха, но след много кандърми и мрънкане, че трябвало да се рови в архив!
gery
Потребител

Назад към Имотни казуси