frontmen написа:
Biby, не мислиш ли, че като ответник следва да се конституира бившата съпруга Невена като универсален правоприемник.
Ммм да, трябва
|
|
frontmen написа:
Biby, не мислиш ли, че като ответник следва да се конституира бившата съпруга Невена като универсален правоприемник.
akost написа:Въпреки тази разпоредба на практика далеч не всички договори, сключени за срок, по-дълъг от една година, се вписват.Това, разбира се, не ги прави недействителни, а само непротивопоставими спрямо третите лица. Продължавам да мисля, че договорът за наем е бил само с нотариална заверка
frontmen написа: Аз имам някои въпроси, на които въобще не можах да намеря отговори след края на изпита, като се рових из нормативните актове.
stupy написа:Закон за собствеността :
Чл.100. (1) (пред.чл.100,доп.,ДВ,бр.34 от 2000 г.) Отказът от правото на собственост върху недвижим имот има действие само ако е извършен в писмена форма с нотариално заверен подпис и ако е вписан в имотния регистър.
(2) (нова,ДВ,бр.34 от 2000 г.) Заявлението за отказ от правото на собственост по ал.1 може да се оттегли до вписването на отказа в имотния регистър.
stupy написа:Закон за собствеността :
Чл.100. (1) (пред.чл.100,доп.,ДВ,бр.34 от 2000 г.) Отказът от правото на собственост върху недвижим имот има действие само ако е извършен в писмена форма с нотариално заверен подпис и ако е вписан в имотния регистър.
(2) (нова,ДВ,бр.34 от 2000 г.) Заявлението за отказ от правото на собственост по ал.1 може да се оттегли до вписването на отказа в имотния регистър.
akost написа:По аналогия май се прилага....
didito написа:въпросът беше докога може да бъде оттеглен отказът от право на собственост до вписването
REVOLUTION написа:didito написа:въпросът беше докога може да бъде оттеглен отказът от право на собственост до вписването
И в моя тест пишеше за правото на собственост , а не за отказа от наследство!
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 38 госта