начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

разрешително за строеж??

Казуси за недвижими имоти

разрешително за строеж??

Мнениеот edeam » 08 Ное 2007, 16:03

на път съм да купя къща,но има малък проблем.къщата е на 3 етажа,като за само един от тях има разрешително за строеж.за другите два има план,като те са построени точно по него.доколкото разбрах след 2001 е невъзможно да се узакони такава сграда.има елекромер,водомер и телефон.не зная дали е важно.казаха ми че има възможност да се узакони.какъв е начина това да се направи,колко струва и ако се остави къщата без документи,какви може да са последиците?благодаря
edeam
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 08 Ное 2007, 16:11

Драги edeam, какво ще купите ако обектите, за които се пазарите не съществуват в правния мир? Като не е проблем да се "узаконят", продавачите да представят документите, които удостоверяват това им твърдение, за да може въз основа на тях нотариусът да изповяда сделката.
Всичко останало е хипотези, които е невъзможно да се обхванат във форума.
Един съвет- въпреки всичко се консултирайте и с адвокат, който след като се запознае с документите и фактическото положение, да се ангажира с юридическо становище, за да сте наясно с последиците.
Успех!
razli4na
Активен потребител

Мнениеот kardi » 08 Ное 2007, 16:16

Коя година е извършено строителството?
kardi
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 08 Ное 2007, 16:39

Мен ако питате, по-добре се върнете от този път по който сте тръгнали. Построеното без отстъпено право на строеж е незаконно. Не може да бъде изобщо обект на прехвърлителна сделка. При всички положения, не предприемайте нищо без консултация с адвокат.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот zestate » 11 Ное 2007, 10:55

Аз не съм юрист, но бих ви посъветвал да направите следното: Накарайте продавача на имота да си извади разрешение за строеж на етажите които са построени незаконно. Няма да е много лесно - ще се наложи проектиране, одобряване в общината, като има и риск - ако дойдат на проверка ще го отнесат към незаконно строителство и ще го накарат да го събори.
Но по добре не приемайте вие риска да купите такъв имот, защото после може да горите (освен ако цената не е твърде атрактивна).

Колкото до юристите - когато следващия път усетя адвокат да пита за проблеми с компютъра в някой форум ще го насоча към специалист който иска 50 евро/час!
zestate
Младши потребител

Към Zestate

Мнениеот advocate » 11 Ное 2007, 12:37

zestate написа:Колкото до юристите - когато следващия път усетя адвокат да пита за проблеми с компютъра в някой форум ще го насоча към специалист който иска 50 евро/час!

Може би ще имате право.
Само, че по - полека го давайте. Вие (ако не сте лекар) и в медицинските форуми ли давате съвети по здравословни проблеми? Съвсем добронамерено - няма място за сравнение между компютър и имот, а също между IT и правни услуга/и.
advocate
Нов потребител

Мнениеот may_baych2002 » 11 Ное 2007, 19:15

edeam, стара тарикатска практика беше, вместо да плащаш на архитект, да си строиш незаконно и да си мислиш, че си над закона. Беше дадена една последна вьзможност за узаконяване на незаконно строителство, но срокьт за подаване на молби отдавна е изтекьл.Впросьт ти може да се окаже както прост, така и много сложен, каквито са обикновено вещноправните казуси. За голямо сьжаление аджокатите бягат като дявол от тамян от ЗУТ. Опитай пьрво да обсьдиш вьпроса с архитект, който би ти гарантирал узаконяване на двата допьлнителни етажа и след като получиш някакви гаранции от него, може да се договаряш с продавача. Уверявам те, че има вьзможности.
За да не отехчаваме аудиторията, ако имаш повече вапроси може да ми пишите на лични.
may_baych2002
Потребител

Назад към Имотни казуси