- Дата и час: 24 Ное 2024, 11:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ! Искам да напусна! Част 2
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
84 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Помощ! Искам да напусна! Част 2
Съществува ли въобще вариянт да не се съглася да подпиша? Предполагам че ако не ме утежнява нямам право да се правя на луд ??? Щото аз пък може напрао да искам и въобще да няма срокове :) Все по някакъв начин закна трябва да го защитава и него?
- imenino
закона казва еднакъв срок на предизвестието
точно по тоя въпрос ще трябва да се разберете взаимно , това право ви дава закона ,тук никой не диктува положението ,още по-вече че вие ще напуската и натиска от страна на работодателя ви не бива да ви притеснява
точно по тоя въпрос ще трябва да се разберете взаимно , това право ви дава закона ,тук никой не диктува положението ,още по-вече че вие ще напуската и натиска от страна на работодателя ви не бива да ви притеснява
- донна2
ako otkaja da podpisha 3 meseca na 3 meseca kakvo stava?
- imenino
poneje az shte otkaja napulno! Predpolagam i kolegite mi i te ... no tova si e tqhna rabota.
- imenino
ще трябва да стигнете до консенсус ,но аз си мисля ,че щом работодателя е определил за себе си 1м. то и вашите трябва да се трансформират в едномесечни , все пак от тук следва ,че той не е съгласен с три месеца за себе си , едва ли ще се съгласи и за него и за вас срока на предизвестието да е 3месечно
- донна2
ясно е че трябва консенсус, приемаме че той понеже всички в фирмата могат да избягат иска за себе си също 3 месеца, аз пък не отстъпвам и консенсус няма. Какво се прави? Оставам без работа автоматично или пък ще ме съди ли какво??? Или продължавам на този договор ???
- imenino
другия вариант е да поискате от съда да обяви д-ра му в тая част за недействителен тогава ще се приложат разпоредбите на закона -тоест един месец ако страните не са уговорили друг срок но не по-вече от 3м.
то и при допълнителното споразумение до което може да се стигне след намесата на ИТ ,ако не сте съгласни на 3 месечно би следвало да се приложи същото едномесечно ,имайте предвид ,че ако работодетят ви не изпълни предписанията на ИТ тогава за него следва глоба ,но ИТ също следва да сезира съда /да си призная не съм чувала за такова чудо макар ,че го има в закона/ на основание чл.74 ал3 във връзка с ал.4 от КТ
то и при допълнителното споразумение до което може да се стигне след намесата на ИТ ,ако не сте съгласни на 3 месечно би следвало да се приложи същото едномесечно ,имайте предвид ,че ако работодетят ви не изпълни предписанията на ИТ тогава за него следва глоба ,но ИТ също следва да сезира съда /да си призная не съм чувала за такова чудо макар ,че го има в закона/ на основание чл.74 ал3 във връзка с ал.4 от КТ
- донна2
До колкото знам го е страх от глоби. Той за това добави това за адеса на фирмата. Но както разбирам от теб дефакто такива няма :( В общи линии това с жалбата няма да пробачка сигурно, но така или иначе аз заминавам според това което разбирам понеже не може да ме осъди, понеже предизвестията му не са законни.
Разбрах ли най-сетне?
Разбрах ли най-сетне?
- imenino
глоби има не съм казвала че няма ,друг е въпроса че може глобата да не го смути тя според чл.414 от КТ е от 250 до 1000 лв ,а за повторно нарушение от 500 до 2000лв
- донна2
Дона можеш ли да дадеш правни аргументи поради които двата срока на предизвестие да не може да са с различен срок?Прекратяване на трудов договор с предизвестие от работника и прекратяване на трудов договор от работодателя с предизвестие са съвсем различни основания за прекратяване на трудовия договор и нямат връзка помежду си, още по-малко пък има изискване за съвпадане на двата срока на предизвестие!
Според чл. 326 ал.1 Кодекса на труда срокът на предизвестие е един месец ако не е уговорено друго.Нормата е диспозитивно т.е. прилага се доколкото няма друго предвидено в договора.В случая имаме предвиден различен срок, а именно 3 месечно предизвестие и той ще следва да се приложи.В същата норма има ограничения че срокът на предизвестие не може да бъде повече от три месеца,което в случая е спазено.Ако работника напусне и не спази срока на предизвестието ще дължи обезщетение в размер на брутното трудово възнаграждение за неспазения срок на предизвестиети чл.220 ал.1 КТ.
Изводът е че ако Именино напусне след един месец ще дължи 2 брутни заплати за неспазеното предизвестие.
Дона ти въобще занимаваш ли се с трудово право?Даваш доста категорични становища явно си голям специалист и дори не смяташ за нужно да се обосновеш.
ИМЕНИНО НАМЕРИ СИ ДОБЪР АДВОКАТ И ОБСЪДИ С НЕГО КАЗУСА НЕ СЕ ПОДВЕЖДАЙ ПО РАЗНИ ФОРУМИ.И ГО НАПРАВИ ПО СКОРО ЗАЩОТО ВЕЧЕ СИ ЗАПОЧНАЛ ДА СЕ ОПЛИТАШ И ТЕЗИ ФОРУМИ САМО ДОПЪЛНИТЕЛНО ТЕ ЗАКОПАВАТ.НЕ СЕ СТИСКАЙ ЩЕ ТИ ИЗЛЕЗЕ МНОГО ПО-СКЪПО ПО-КЪСНО И ПАК ЩЕ ДАВАШ ПАРИ ЗА АДВОКАТИ И НЕ САМО.
И ВНИМАВАЙ С ИЗБОРА НА АДВОКАТ!
УСПЕХ!
Според чл. 326 ал.1 Кодекса на труда срокът на предизвестие е един месец ако не е уговорено друго.Нормата е диспозитивно т.е. прилага се доколкото няма друго предвидено в договора.В случая имаме предвиден различен срок, а именно 3 месечно предизвестие и той ще следва да се приложи.В същата норма има ограничения че срокът на предизвестие не може да бъде повече от три месеца,което в случая е спазено.Ако работника напусне и не спази срока на предизвестието ще дължи обезщетение в размер на брутното трудово възнаграждение за неспазения срок на предизвестиети чл.220 ал.1 КТ.
Изводът е че ако Именино напусне след един месец ще дължи 2 брутни заплати за неспазеното предизвестие.
Дона ти въобще занимаваш ли се с трудово право?Даваш доста категорични становища явно си голям специалист и дори не смяташ за нужно да се обосновеш.
ИМЕНИНО НАМЕРИ СИ ДОБЪР АДВОКАТ И ОБСЪДИ С НЕГО КАЗУСА НЕ СЕ ПОДВЕЖДАЙ ПО РАЗНИ ФОРУМИ.И ГО НАПРАВИ ПО СКОРО ЗАЩОТО ВЕЧЕ СИ ЗАПОЧНАЛ ДА СЕ ОПЛИТАШ И ТЕЗИ ФОРУМИ САМО ДОПЪЛНИТЕЛНО ТЕ ЗАКОПАВАТ.НЕ СЕ СТИСКАЙ ЩЕ ТИ ИЗЛЕЗЕ МНОГО ПО-СКЪПО ПО-КЪСНО И ПАК ЩЕ ДАВАШ ПАРИ ЗА АДВОКАТИ И НЕ САМО.
УСПЕХ!
- zoroaster
Дона можеш ли да дадеш правни аргументи поради които двата срока на предизвестие да не може да са с различен срок?Прекратяване на трудов договор с предизвестие от работника и прекратяване на трудов договор от работодателя с предизвестие са съвсем различни основания за прекратяване на трудовия договор и нямат връзка помежду си, още по-малко пък има изискване за съвпадане на двата срока на предизвестие!
УСПЕХ!
P.S. Дона много ми е интересно как Бюрата по труда ще накарат някой да си променя договора защото смятат че в него има нищожни клаузи и ще го глобят като откаже!!! Ти правиш фундаментални промени в правната теория ЕВАЛА !!!
УСПЕХ!
P.S. Дона много ми е интересно как Бюрата по труда ще накарат някой да си променя договора защото смятат че в него има нищожни клаузи и ще го глобят като откаже!!! Ти правиш фундаментални промени в правната теория ЕВАЛА !!!
- zoroaster
и тоя добър адвокат предполагам,че си ти за което много се съмнявам във способностите на човек който няма абсолютно никакво мнение по въпроса
първо прочети си чл.66 от КТ , втора норамата на 326 ал.2 от КТ е диспозитивна дотолкова доколкото страните са съгласни И СА ПРИЕЛИ един и същ срок на предизвестието ,второ предизвестието следва да е едно и също за двете страни , независи кой ще прекратява договора ,именно заради такива заобикаляния на закона се наложи последната ппрамяна в чл.66 от КТ ,вярно е че преди промяната нямаше изричен текст и това се извличаше от общите начала на правото и характера на трудовия договор ,а аз това съм го написала по -горе
дали се занимавам с трудово право или не това ще кажат колегите ,а за некъдърник като теб не знам ......другото ако си толкова гладен и си тръгнал да си търсиш клиенти из форума БРАВО ........
първо прочети си чл.66 от КТ , втора норамата на 326 ал.2 от КТ е диспозитивна дотолкова доколкото страните са съгласни И СА ПРИЕЛИ един и същ срок на предизвестието ,второ предизвестието следва да е едно и също за двете страни , независи кой ще прекратява договора ,именно заради такива заобикаляния на закона се наложи последната ппрамяна в чл.66 от КТ ,вярно е че преди промяната нямаше изричен текст и това се извличаше от общите начала на правото и характера на трудовия договор ,а аз това съм го написала по -горе
дали се занимавам с трудово право или не това ще кажат колегите ,а за некъдърник като теб не знам ......другото ако си толкова гладен и си тръгнал да си търсиш клиенти из форума БРАВО ........
- донна2
:( shte otida na advokat tova mi e qsno. Sybiram predvaritelna informaciq sega. Samo da znam koi e dobyr a ne znaq. Az sym vyv Varna. Zoroaster ti vse pak kakvo movesh da me posyvetvash? Spored teb shte byda syden i shte plashtam, taka li e? Da ti kaja nakraq dori i taka da izleze moje da napusna. Prosto trqbva da moga da gi plashtam razsrocheno, a ne vednaga. Shte pochvam nova rabota ako se mahna.
- imenino
zoroaster ти трябва да си голям некъдърник какво бюро по труда ти се привижда говорити се инспекция по труда ,а тя некърнико има право да налага тлоби виж чл.414 от КТ
- донна2
ЗА zoroaster бюро по труда отдавна вече няма сега има Агенция по заетостта
питам се кой ли ти е дал диплома
питам се кой ли ти е дал диплома
- донна2
Бюра по труда има явно не си наясно много но нищо.Но да приемем че си права това е маловажния въпрос кой точно прави проверките.Не чух аргументи по другите ми тези и можеш ли да заявиш с чиста съвест че се занимаваш с трудово право.За доказателство че има бюра по труда ти изпрачам обява за работа за директор на Бюро по труда- гр. Луковит, каквото разбира се няма.Обявата я има в Агенциата по заетостта- виж сайта! А по въпроса кой ми е дал диплома в БГ има едно място където дават дипломи по право, другото са ишлици.А на теб кой ти даде :)
• длъжност, звено, административна структура:
Директор
Дирекция: Бюро по труда - Луковит; Главна дирекция: Услуги по заетостта
Агенция по заетостта
• кратко описание на длъжността по длъжностна характеристика:
Длъжността “директор” на ДБТ е свързана с ръководство, планиране, организиране, контролиране и координиране на цялостната дейност на ДБТ, с оглед непосредственото реализиране на услугите, свързани с: регистрирането, насърчаването и подпомагането на заетостта; професионалното информиране и консултиране; обучение за придобиване на професионална квалификация на безработни и на заети лица; посредничеството по информиране и наемане на работа на български граждани в други страни и на български и чуждестранни граждани в Република България.
• длъжност, звено, административна структура:
Директор
Дирекция: Бюро по труда - Луковит; Главна дирекция: Услуги по заетостта
Агенция по заетостта
• кратко описание на длъжността по длъжностна характеристика:
Длъжността “директор” на ДБТ е свързана с ръководство, планиране, организиране, контролиране и координиране на цялостната дейност на ДБТ, с оглед непосредственото реализиране на услугите, свързани с: регистрирането, насърчаването и подпомагането на заетостта; професионалното информиране и консултиране; обучение за придобиване на професионална квалификация на безработни и на заети лица; посредничеството по информиране и наемане на работа на български граждани в други страни и на български и чуждестранни граждани в Република България.
- zoroaster
Именино, ще те осъдят ако решат да те съдят, но това не значи да не напускаш.Един месец срок от времето на предизвестието ще е изтекъл, ще остават два.Вероятно няма да ти дадат заплатата за последния месец през който си работил, защото предполагам че я дават на следващия месец.Значи ще ти остане да платиш само една Брутна заплата обезщетение.Но най-добре е да отидеш с адвокат при човека който изпълнява функции на управител когато го няма Управителя.Проблем ще имаш и сТрудовата книжка ако е при него няма да тия даде или ще напише че си дисциплинарно уволнен- ти си прецени доколко това ще ти е проблем при новата работа.
Много хора като видят че подхождаш сериозно си променят намеренията затова е нужно да си изпипаш нещата да видят че твърдо ще напускаш че си наел адвокат и не могат да те лъжат и мисля че ще се споразумеете.
А за варна не могат да ти препоръчам добър адвокат не познавам тамошните адвокати- аз съм от София, но поразпитай ще си намериш.
Много хора като видят че подхождаш сериозно си променят намеренията затова е нужно да си изпипаш нещата да видят че твърдо ще напускаш че си наел адвокат и не могат да те лъжат и мисля че ще се споразумеете.
А за варна не могат да ти препоръчам добър адвокат не познавам тамошните адвокати- аз съм от София, но поразпитай ще си намериш.
- zoroaster
първо се научи да правиш разлика между инспекция по труда И поделенията на агенцията по заетостта
ето ти ги да ги научиш
Организация и структура на АЗ Дирекции "Регионална служба по заетостта" (ДРСЗ) Дирекции "Бюро по труда" (ДБТ) Специализирани дирекции Дирекции "Регионална служба по заетостта", "Бюро по труда", специализирани дирекции и звена - адреси, телефони, електронна поща
поделението сега е Дирекция бюро по труда,по отмененото законодатетелство бяха бяха бюра по труда и ако не се лъжа бяха около 120 и бяха към Националната служба по заетостта към МТСГ
ето ти ги да ги научиш
Организация и структура на АЗ Дирекции "Регионална служба по заетостта" (ДРСЗ) Дирекции "Бюро по труда" (ДБТ) Специализирани дирекции Дирекции "Регионална служба по заетостта", "Бюро по труда", специализирани дирекции и звена - адреси, телефони, електронна поща
поделението сега е Дирекция бюро по труда,по отмененото законодатетелство бяха бяха бюра по труда и ако не се лъжа бяха около 120 и бяха към Националната служба по заетостта към МТСГ
- донна2
О ти си прочел цялата дискусия явно си започнал от началото ,виждам и моите и на лунатика мислите браво ,за друг път да знаеш чете си от началото
- донна2
zoroaster ако не му дадат на човека трудовата книжка си има чл.226 от КТ , това го пише горе и защо да ходи като го няма управителя при тоя дето го замества ,ами ти от къде знаеш заместника каква власт има и какви въпроси може да решава
- донна2
84 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|