- Дата и час: 29 Ное 2024, 22:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
разрешително за строеж??
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
разрешително за строеж??
на път съм да купя къща,но има малък проблем.къщата е на 3 етажа,като за само един от тях има разрешително за строеж.за другите два има план,като те са построени точно по него.доколкото разбрах след 2001 е невъзможно да се узакони такава сграда.има елекромер,водомер и телефон.не зная дали е важно.казаха ми че има възможност да се узакони.какъв е начина това да се направи,колко струва и ако се остави къщата без документи,какви може да са последиците?благодаря
- edeam
- Младши потребител
Драги edeam, какво ще купите ако обектите, за които се пазарите не съществуват в правния мир? Като не е проблем да се "узаконят", продавачите да представят документите, които удостоверяват това им твърдение, за да може въз основа на тях нотариусът да изповяда сделката.
Всичко останало е хипотези, които е невъзможно да се обхванат във форума.
Един съвет- въпреки всичко се консултирайте и с адвокат, който след като се запознае с документите и фактическото положение, да се ангажира с юридическо становище, за да сте наясно с последиците.
Успех!
Всичко останало е хипотези, които е невъзможно да се обхванат във форума.
Един съвет- въпреки всичко се консултирайте и с адвокат, който след като се запознае с документите и фактическото положение, да се ангажира с юридическо становище, за да сте наясно с последиците.
Успех!
- razli4na
- Активен потребител
Мен ако питате, по-добре се върнете от този път по който сте тръгнали. Построеното без отстъпено право на строеж е незаконно. Не може да бъде изобщо обект на прехвърлителна сделка. При всички положения, не предприемайте нищо без консултация с адвокат.
- sunrise
- Активен потребител
Аз не съм юрист, но бих ви посъветвал да направите следното: Накарайте продавача на имота да си извади разрешение за строеж на етажите които са построени незаконно. Няма да е много лесно - ще се наложи проектиране, одобряване в общината, като има и риск - ако дойдат на проверка ще го отнесат към незаконно строителство и ще го накарат да го събори.
Но по добре не приемайте вие риска да купите такъв имот, защото после може да горите (освен ако цената не е твърде атрактивна).
Колкото до юристите - когато следващия път усетя адвокат да пита за проблеми с компютъра в някой форум ще го насоча към специалист който иска 50 евро/час!
Но по добре не приемайте вие риска да купите такъв имот, защото после може да горите (освен ако цената не е твърде атрактивна).
Колкото до юристите - когато следващия път усетя адвокат да пита за проблеми с компютъра в някой форум ще го насоча към специалист който иска 50 евро/час!
- zestate
- Младши потребител
Към Zestate
zestate написа:Колкото до юристите - когато следващия път усетя адвокат да пита за проблеми с компютъра в някой форум ще го насоча към специалист който иска 50 евро/час!
Може би ще имате право.
Само, че по - полека го давайте. Вие (ако не сте лекар) и в медицинските форуми ли давате съвети по здравословни проблеми? Съвсем добронамерено - няма място за сравнение между компютър и имот, а също между IT и правни услуга/и.
- advocate
- Нов потребител
edeam, стара тарикатска практика беше, вместо да плащаш на архитект, да си строиш незаконно и да си мислиш, че си над закона. Беше дадена една последна вьзможност за узаконяване на незаконно строителство, но срокьт за подаване на молби отдавна е изтекьл.Впросьт ти може да се окаже както прост, така и много сложен, каквито са обикновено вещноправните казуси. За голямо сьжаление аджокатите бягат като дявол от тамян от ЗУТ. Опитай пьрво да обсьдиш вьпроса с архитект, който би ти гарантирал узаконяване на двата допьлнителни етажа и след като получиш някакви гаранции от него, може да се договаряш с продавача. Уверявам те, че има вьзможности.
За да не отехчаваме аудиторията, ако имаш повече вапроси може да ми пишите на лични.
За да не отехчаваме аудиторията, ако имаш повече вапроси може да ми пишите на лични.
- may_baych2002
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|