- Дата и час: 29 Ное 2024, 22:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наследство на апартамент
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
наследство на апартамент
Моля,само за насока?През 1988 г.с брат ми наследяваме апартамент от родителите ни.В 1992 г.се омъжих.През 1997 г.с нотариално заверен договор брат ми се отказа от частта си в моя полза.2005 г. съпруга ми почина.Деца нямаме,но той от първия си брак има един син.Сега искам да продам апартамента и да си купя по-малък ,но незнам дали съм единствен собственик на този апартамент.Благодаря предварително!
- maiana
- Нов потребител
Абсолютно единствен!Само не става ясно дали е спазен реда по чл. 52 от ЗН(Закон за наследството) за отказ от наследство , предполагам да , но все пак проверете , защото ако не е спазен теоретично са възможни ядове от страна на брат ви и неговите наследници.
Последна промяна REVOLUTION на 07 Ное 2007, 11:10, променена общо 1 път
- REVOLUTION
- Активен потребител
Зависи с какъв "договор" брат ви се е отказал. Ако става въпрос за вписан в съда отказ от наследството, останало от баща ви, то вие сте станали единствен собственик на апартамента и нямате проблеми да го продадете. Ако този "отказ" след като говорите за договор е всъщност някаква продажба, съпругът ви също е придобил дял. Какво точно имате предвид под отказване с договор, какво пише на документа?
- blossom
- Потребител
И какво пише в договора, вие получавате апартамента, а той какво? Ако пише че сте му наплатили сума, то тя е платена по време на брака и тази част - половинката на брат ви е станала съпружеска имуществена общност между вас и съпруга ви.
- blossom
- Потребител
"Уравнение на дяловете в пари не се дължи,като отношенията м/у съделителите са уредени с други активи на наследството"/цитирам от договора/.Мен по-скоро ме вълнуваше,дали сина на съпруга ми от първият му брак се явява като мой съсобственик или не.
- maiana
- Нов потребител
Позволете да изразя едно съмнение: В случай, че имота е поставен в дял на съделителя, а уравнението на дела не се заплаща, сделката може да бъде атакувана като нищожна (прикрито дарение - има практика по темата). Което означава, че е възможно да имате ядове от страна на брат Ви или неговите наследници. Ще си позволя да ВИ посъветвам преди да предприемете каквото и да е, да покажете документите на юрист и да се консултирате.
Успех и от мен.
Успех и от мен.
- advocate
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|