Продавач на земеделски ниви, чийто собственици са той и брат му, има пълномощно за продажба от брат си, но НЯМА ДЕКЛАРАЦИИ по Чл. 25 и Чл.264 от брат си който бил в чужбина.
Може ли да се продадат тези зем.земи без декларации или нотариусът просто ще ни върне ?
Мерси за бърз отговор - утре имаме среща пред нотариус
- Дата и час: 29 Ное 2024, 22:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Може ли пълномощно без декларации
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Някои казват че можело - зависело от практиката на района в който се изповядва сделката . Правело се една декларация по чл. 87 от пълномощника която замествала другите
Не съм юрист - затова питам.
Последна промяна olioniko на 06 Ное 2007, 00:48, променена общо 1 път
- olioniko
- Младши потребител
Да приемем, че продавачът може да подпише и завери такава декларация, но пълномощникът в какво качество ще направи това, ще трябва да декларира данни от чуждо име.
- alena_
- Потребител
olioniko, с пълномощното, в съответното данъчно и искаш да ти се издаде удостоверние за липсата или наличие на данъчни задължения на съответния упълномощител. Или той - упълномощителя, попълва и подписва деклалацията, заверява я нотариално и ти я праща.
УСПЕХ!
УСПЕХ!
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
Мерси на всички за мненията. Утре просто ще потърся нотариус който е съгласен да изповяда сделката (то голямата сделка - 12 декара ниви) без декларациите и който мисли че ще мине така през службата по вписвания и райония съд. Има риск, но пък за утре нямам друга работа освен тази.
Съгласен съм за данъчните задължения - това е едната декларация. Ама другата е за гражданско състояние - нея дали ще ми я дадат в общината (служба ЕСГРАОН май беше) ?
karanedeff написа:olioniko, с пълномощното, в съответното данъчно и искаш да ти се издаде удостоверние за липсата или наличие на данъчни задължения на съответния упълномощител. Или той - упълномощителя, попълва и подписва деклалацията, заверява я нотариално и ти я праща.
УСПЕХ!
Съгласен съм за данъчните задължения - това е едната декларация. Ама другата е за гражданско състояние - нея дали ще ми я дадат в общината (служба ЕСГРАОН май беше) ?
- olioniko
- Младши потребител
alena_ написа:Да приемем, че продавачът може да подпише и завери такава декларация, но пълномощникът в какво качество ще направи това, ще трябва да декларира данни от чуждо име.
Да, именно пълномощника попълва и подписва тази декларация. И на мен не ми е ясно, ама така ставало в някои райони - например в Добрич.
- olioniko
- Младши потребител
olioniko написа:Някои казват че можело - зависело от практиката на района в който се изповядва сделката . Правело се една декларация по чл. 87 от пълномощника която замествала другите
Не е възможно без декларация по чл.264,ал.1 от ДОПК и чл.25,ал.7 от ЗННД.Първия екдземпляр от декл.по чл.264,ал.1 отива в Служба по вписванията.Втория екземпляр от тази декларация,заедно с декларацията по чл.25,ал.7 от ЗННД остава в нотариалното дело.
Ако нотариуса "си затвори очите" и разреши пълномощника да разпише декларациите от името на упълномощителя е друг въпрос.
В нашия район нотариуса допуска разписване на декларациите от пълномощника единствено ,ако същия се явява с пълномощно от чужда страна,преведено и с легализиран апостил.
- sarbijanac
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|