Здравейте !
Много пъти съм търсила помощ във форумите на Lex.bg, надявам се и сега някой да ми даде отговор на въпросите, които ме интересуват.
До 16 октомври 2007 г. бях в отпуск по майчинство. Родих на 16 октомври 2005 г. Започнах работа в друга фирма, а в старата подадох молба за напущане - по взаимно съгласие, считано от 17.10.2007г.
Договорът ми е прекратен на основоние чл. 325 т.1 от КТ
(цитирам почти всичко записано в заповедта, за да бъда по-точна); на основание чл. 224 от КТ на лицето да се изплатят 37 дни неизползван платен годишен отпуск, в т.ч. 17 дни за 2007 и 20 дни за 2006.
Но във фиша ( и съответно получена заплата) нещата са малко по-различни:
Редовен отпуск - 1 ден - 7,38 лв.
Гледане дете до 2 г. - 11 дни - 0,00 лв.
Обезщетение чл. 224 - 37 дни - 289,57 лв.
Може ли някой де ми обясни защо обезщетението за отглеждане на детето ми до навършване на 2 годишна възраст (т.е до 16.10.2007) не изплатено и откъде идва този ЕДИН ДЕН РЕДОВЕН ОТПУСК
- Дата и час: 28 Ное 2024, 20:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неизплатено обезщетение за гледане на дете до 2 г.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
На 16.10.2007г. е трябвало да се явите на работа. Този ден ви е "един ден редовен отпуск", защото явно не сте го отработили.
Имате 11 работни дни от месец октомври - от 01.10. до 15.10. - за който дни работодателя ви няма задължение да ви ги плати. За този период получавате обезщетение от НОЙ.
Не ви заплаща работодателя този период на обезщетението, поради това ви е написал 0.00 лв., защото във фиша пише това, което рабогтодателя ви плаща лично, за своя сметка.
Ще си получите парите от НОЙ, чрез работодателя си, но когато той подаде справката до НОЙ и си ги изиска. И те му ги преведат (тъй като сте по стария ред за изплащане на обезщетението).
Нормално е да ви ги беше дал с този фиш. Въпреки това, вашето право не се губи - ако ви замотае, обадете се в Инспекцията по труда и/или в НОЙ.
Имате 11 работни дни от месец октомври - от 01.10. до 15.10. - за който дни работодателя ви няма задължение да ви ги плати. За този период получавате обезщетение от НОЙ.
Не ви заплаща работодателя този период на обезщетението, поради това ви е написал 0.00 лв., защото във фиша пише това, което рабогтодателя ви плаща лично, за своя сметка.
Ще си получите парите от НОЙ, чрез работодателя си, но когато той подаде справката до НОЙ и си ги изиска. И те му ги преведат (тъй като сте по стария ред за изплащане на обезщетението).
Нормално е да ви ги беше дал с този фиш. Въпреки това, вашето право не се губи - ако ви замотае, обадете се в Инспекцията по труда и/или в НОЙ.
- Geradim
- Младши потребител
Благодаря Ви за изчерпателния отговор.
До този момент винаги работодателят ми е изплащатал обезщетението за гледане на дете до 2 г., при това навреме, и затова се учудих че не е изплатено всичко.
До този момент винаги работодателят ми е изплащатал обезщетението за гледане на дете до 2 г., при това навреме, и затова се учудих че не е изплатено всичко.
- conka69
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|