- Дата и час: 29 Ное 2024, 23:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Чл.19 при предварителен договор за учредено право на строеж?
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Чл.19 при предварителен договор за учредено право на строеж?
Замислям се как да обявя предварителния договор за учредяване право на строеж за окончателен?Не е предприемано нищо по бъдещия строеж, няма виза.Мисля си, че съда ще ме задължи да представя данъчна оценка на правото на строеж, а за да ни я издадат няма ли да искат да е издадена виза?Ако някой е водил подобно дело, ще съм благодарна за малко инфо
- mialore
- Младши потребител
Не мисля, че ще ви трябва виза.Защото ако се приеме обратното би означавало, че окончателният договор зависи единствено от волята на собственика на земята,т.е. само на една от страните по договора.
- georgi07
- Потребител
Според мен , виза би трябвало да има и то още при сключване на предварителния договор. Как се определя обема на правото на строеж? Ако вече са достигнати показателите за интензивност и плътност на застрояване, какво ще му прехвърля?
- sunrise
- Активен потребител
ами записано е "жилищна сграда, допустима съгласно действащия ЗРП и одобрен арх.проект".Без виза как ще ни дадат данъчна оценка на правото на строеж?Съмнявам се
- mialore
- Младши потребител
Именно, а за да имате одобрен архитектурен проект Ви е необходима виза.
Данъчна оценка и скица можете да вземете с издадено съдебно удостоверение. Но проблема Ви не е в това, а че не е ясно какво ще искате от съда,след като не е ясно върху какво ще се учредява правото на строеж. Странно, как колегата е съставил такъв договор!
Данъчна оценка и скица можете да вземете с издадено съдебно удостоверение. Но проблема Ви не е в това, а че не е ясно какво ще искате от съда,след като не е ясно върху какво ще се учредява правото на строеж. Странно, как колегата е съставил такъв договор!
- sunrise
- Активен потребител
Мисля, че предмета на договора е определяем и затова мога да искам обявяването му за окончателен.Но излиза, че трябва да искам от съда удостоверение, за да подам молба и да получа виза, да си платя за арх. проект съответно и чак тогава да взема данъчна оценка на правото на строежНо на чие име ще се издаде тази виза?.Ако не уважат иска, какви разходи ще останат за наша сметка...
- mialore
- Младши потребител
А защо си мислите ,че е определяем?
"жилищна сграда, допустима съгласно действащия ЗРП и одобрен арх.проект".
1. Сградата допустима съгласно действащия ЗРП може да има РЗП/върху което се изчислява правото на строеж/ и100св.м и 500кв.м. Например максимално допустими са 5 етажа с по 100кв.м. , но Вие застроявате 3 етажа по 80 кв.м. И в двата случая сградата си е допустима.
2.Съгласно одобрен архитектурен проект, какъвто въобще липсва.
Ако сте на мястото на съда , как ще го определите?
"жилищна сграда, допустима съгласно действащия ЗРП и одобрен арх.проект".
1. Сградата допустима съгласно действащия ЗРП може да има РЗП/върху което се изчислява правото на строеж/ и100св.м и 500кв.м. Например максимално допустими са 5 етажа с по 100кв.м. , но Вие застроявате 3 етажа по 80 кв.м. И в двата случая сградата си е допустима.
2.Съгласно одобрен архитектурен проект, какъвто въобще липсва.
Ако сте на мястото на съда , как ще го определите?
- sunrise
- Активен потребител
Здравейте. А аз как да осуетя окончателния договор /има вече виза/ при положение, че в предварителния е записано, че нямам право да продавам, учредявам правото на строеж на други лица, да ипотекирам, да учредявам право на ползване, да извършвам действия, които биха обремениле с тежести имота??? Ако направя дарение дали ще се счита за обременяване на имота? И дали може да се оспори дарението от Приобретателя/лицето, на което учредявам правото на строеж/? Всичко това ми е необходимо, защото той не желае да ме обезпечи с по-голям-достоен %...
- anika_mn
- Нов потребител
към Аника
когато сте подписала предварителния договор,в него не фигурира ли процента на обещетение?Тогава защо се съгласихте?
доколкото съм се информирала - не съм адвокат,но исках да оспоря предварителен договор и проучвах въпроса - това с дарението няма да ви помогне.
когато сте подписала предварителния договор,в него не фигурира ли процента на обещетение?Тогава защо се съгласихте?
доколкото съм се информирала - не съм адвокат,но исках да оспоря предварителен договор и проучвах въпроса - това с дарението няма да ви помогне.
- ciara
- Младши потребител
Фигурира процент "от общата застроена площ"...А към онзи момент не се е знаело каква площ ще бъде, визата чак сега я извади предприемача.
- anika_mn
- Нов потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|