начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

МОЖЕ ЛИ ДА ИМАМ ПРОБЛЕМ?

Казуси за недвижими имоти

МОЖЕ ЛИ ДА ИМАМ ПРОБЛЕМ?

Мнениеот sss111 » 25 Окт 2007, 23:33

ИСКАМ ДА КУПЯ ИМОТ - ТОВА СА СТАИ В КЪЩА ЗА ГОСТИ, САМОСТОЯТЕЛНО ОБОСОБЕНА Е ВСЯКА СЪС САНИТАРЕН ВЪЗЕЛ, НО НЕ СА САМОСТОЯТЕЛЕН АПАРТАМЕНТ ИЛИ СТУДИО, А СТАИ. АКО РЕША ПО-КЪСНО ДА ГИ ПРОДАМ, ЗАВИСИМА ЛИ СЪМ ЮРИДИЧЕСКИ ОТ ДРУГИТЕ, КОИТО ИМАТ СОБСТВЕНОСТ В СЪЩАТА КЪЩА ЗА ГОСТИ И ПО КАКЪВ НАЧИН? А ИМАМ ЛИ ПРОЦЕНТНО ДЯЛ ВЪРХУ ЗЕМЯТА, ВЪРХУ КОЯТО Е ПОСТРОЕНА СГРАДАТА, ИЛИ КУПУВАМ ТЕЗИ СТАИ И АКО СГРАДА ПОСТРАДА (НАПРИМЕР ИЗГОРИ), АЗ ГУБЯ ВСИЧКО.
sss111
Нов потребител

Мнениеот georgi07 » 26 Окт 2007, 10:11

Зависи какво пише в нот. акт.Ако купите и правото на строеж върху тези стаи или приспадащите се ид. части от правото на собственост върху земята няма проблем.
Можете да продадете после стаите.Каква точно е процедурата зависи от документите.
И в заключение-всяка съсобственост води до неудобства.Дори да си купите самостоятелно обособено жилище в сграда-етажна собственост /както са панелките/ пак не е сигурно, че няма да имате "юридически" роблеми със съседите.
georgi07
Потребител

Главоблъсканица

Мнениеот Niketo » 26 Окт 2007, 10:24

Не си купувайте стаите, защото след 6 месеца ще се появите във форума за съвет от купища проблеми със съсобствениците!!Каквото и да пише в нот. акт. аман от съсобственици, аман от проблеми, аман от глупости!!Прочетете няколко теми във форума и ще разберете защо Ви го казвам.
Niketo
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 26 Окт 2007, 10:29

Въпросът е може ли да имате проблем, ако купите стаи, които не са обособени като самостоятелни обекти- не просто проблем, ами страшно ще стане. Послушайте колегата и потърсете адвокат, който да Ви види документите- ще дадете сега някой лев за консултация, но ще си спестите МНОГО пари от последващи проблеми, дела и всевъзможни производства.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 26 Окт 2007, 13:40

razli4na е права . Не съществува самостоятелен обект "стая", който може да е предмет на прехвълрителна сделка. Погледнете какво пише в документите/данъчна оценка, скица и др./.
sunrise
Активен потребител

БЛАГОДАРЯ!

Мнениеот sss111 » 26 Окт 2007, 18:29

Благодаря на всички за съветите и коментарите - наистина са много ценни за мене в този момент!
sss111
Нов потребител

Назад към Имотни казуси