начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Некоректен наемодател

Казуси за недвижими имоти

Некоректен наемодател

Мнениеот etty » 24 Окт 2007, 18:14

Здравейте

аз съм студентка по право,но имам питане отосно проблем възникнъл при дел на лината ми фирма.Павилиона на фирмата(сглобяема метална конструкция),се намира върху терен,който ползвам като аемател.Павилионите около ме плащат наем на същият аемодател. Имаме съмения,че наемодателят е продал тереа,но е ни е уведомил о продължава да изисква от нас наемът,който дефакто вече приадлежи на новите собственици на земята.При запитване н аемодателя,той отрече да се е осъществявала такава сделка. Има ли някакъв вариянт ,при които ние -всички наематели -да можем да отправим питане до съда по район дали е била извършена тква сделка???
Моля всички , които могат да ми помогнат с какъв вид информация,за да съм наясно бих ли могла пшравомерно да заведа дело срещу тях.
Благодаря ВИ предваритело.
etty
Нов потребител

Мнениеот karanedeff » 24 Окт 2007, 21:07

Справка в Службата по вписванията по местонахождение на имота по името на дасегашният ви наемодател ще ви даде инфо по едно от питанията - чия е собствеността на терена.
Направете я, и тогава отново, вече с по конкретно питане.
УСПЕХ!
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот Trapped » 25 Окт 2007, 11:14

Като ходите в съда, не забравяйте да си вземете копие от договора за наем. Трябва и ЕГН на наемодателя, че само с име не е много сигурно, но то трябва да е в договора.
Аватар
Trapped
Потребител

Назад към Имотни казуси