- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Това измама ли е?
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Това измама ли е?
Преди 1 година дадох пълномощно на роднина за продажбата на наследствен имот, т.к. сме били много наследници и това щяло да улесни сделката. Наскоро случайно го срещнах и ми даде 20 лева с думите: "Това е за онова." Нямам си представа къде и как да проверя нещата и ако съм измамен, има ли давностен срок, за да потърся адвокат?
- STOIANOV
- Нов потребител
Информацията, която давате е малко.За какъв имот става дума? Къде се намира същия? Кога сте дали пълномощно?Какво пише в него?
Кога е извършена сделката?
Кога е извършена сделката?
- georgi07
- Потребител
Става дума за незнайна от мен наследствена къща от дядо ми в далечно село, в което никога не съм ходил. Пълномощно дадох преди повече от година с абсолютно доверие, обхващащо всичко, с пълни права. За сделката не знам абсолютно нищо - кога, на кого и за колко. Предполагам, че е извършена веднага след подписването на пълномощното. Въпросът ми е след като измина толкова много време, струва ли си да ровя, има ли давностен срок за това?
- STOIANOV
- Нов потребител
Отивате в службата по вписвания при районния съд по местонахождението на имота.Оттам ще се запознаете с нот. акт.
Знаете ли колко е данъчната оценка на имота?Предполагам, че къщата е продадена по нея.Разделяте на наследниците и виждате какво се получава.
Друг е въпросът, че парите, които са платени, сигурно са доста повече от данъчната оценка, но това не виждам как ще се докаже.
Това е от мен.
Знаете ли колко е данъчната оценка на имота?Предполагам, че къщата е продадена по нея.Разделяте на наследниците и виждате какво се получава.
Друг е въпросът, че парите, които са платени, сигурно са доста повече от данъчната оценка, но това не виждам как ще се докаже.
Това е от мен.
- georgi07
- Потребител
georgi07 написа:Отивате в службата по вписвания при районния съд по местонахождението на имота.Оттам ще се запознаете с нот. акт.
Това е от мен.
Да, първо трябва да проверите въпросния имот дали е продаден и кога. А вашия пълномощник трябва да докаже, че Ви е дал сума припадаща се на дела Ви.
И пак много важно е какво е точно пълномощното. Може да е така оформено, че да може да се направи нещо във ваша полза. Лично ваша е преценката дали ще "ровите" нещата или не.
-
Magnollia - Потребител
освен пълномощно предполагам сте му заверили и декларации?
няма да е зле да ни кажете какво точно пишеше в пълномощното??
няма да е зле да ни кажете какво точно пишеше в пълномощното??
- barri
- Потребител
За декларации не си спомням, нито какво точно пишеше в пълномощното. Ясно ми е обаче, че човекът си е изпипал нещата, т.к. ви е колега и, за да ми даде 20 лева, знае много добре какво прави. Сам съм си виновен като превърнах доверието в наивност (да не кажа глупост), но човек цял живот се учи. Вече пълномощно никога никому! Иначе, благодаря ви за съветите.
- STOIANOV
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|