начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Копие от Нотариален акт

Казуси за недвижими имоти

Копие от Нотариален акт

Мнениеот KIBRIT » 19 Окт 2007, 19:04

След закупуване на недвижим имот,старият собственик ми иска копие от Нотариалният акт. Мотива му е,че му трябва пред общината,за плащане на някакви данъци. :shock:
Има ли право да ми иска този/моят/ акт,при положение,че част от имота съм го платил с кредит от банка,където ясно се вижда,какво е продал и какво е получил като сума ?
Ако не му дам този документ,може ли да спре влизането ми във владение на имота ?
Лично аз,категорично му отказах такова копие.
KIBRIT
Младши потребител

Re: Копие от Нотариален акт

Мнениеот tsenkov » 19 Окт 2007, 20:30

Не, да си извади копие от Агенция по вписванията.
tsenkov
Нов потребител

Мнениеот arabela » 19 Окт 2007, 21:10

Той може да има само препис!
Не давайте своя нотар. акт!
arabela
Потребител

Мнениеот KIBRIT » 19 Окт 2007, 21:36

arabela написа:Той може да има само препис!
Не давайте своя нотар. акт!

Бихте ли ми разяснили разликата между препис и копие ?
Да разбирам ли,че в Агенция по вписванията може да се получи копие от моят нотариален акт ?
Благодаря Ви за съдействието и отговорите !
KIBRIT
Младши потребител

Мнениеот KIBRIT » 21 Окт 2007, 23:29

Бихте ли ми отговорили на предишният ми пост,че за утре да съм подготвен !
KIBRIT
Младши потребител

Мнениеот kpy » 22 Окт 2007, 11:37

Продавачът е получил пари и трябва да ги оправдае данъчно. И откъде накъде ще му отказвате препис?

Кибрит - абсолютно всеки може да си вземе едно копие от Вашия нотариален акт от агенцията по вписванията.
kpy
Потребител

Мнениеот sunrise » 22 Окт 2007, 14:57

Колегата kpy дава точен отговор. Според мен като страна по сделката, той има право не само да получи копие, но и препис от акта. Освен посоченото от тях данъчно облагане, най-често се иска и копие от документа за да се "отпише" партидата в отдел "Местни данъци" на Общината, ако е чужденец и това е бил единствения му имот е необходимо да се ходи и за заличаване на БУЛСТАТ номера му. Така, че няма нищо страшно, спокойно му дайте препис. Нали там е отбелязано ,че Вие сте собственик. Какво Ви притеснява толкова?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот laura » 24 Окт 2007, 11:04

Ami da, Sunrise e prav, niama ot kakvo da se pritesniavate. Prosto "xerox" kopie naistina mu triabva za pred obshtinata, no toi kato strana ima pravi i na ofuzialno zaveren prepis, koito moje da si poluchi i ot Agenziata po vpisvaniata i ot notariusa po sdelkata.
laura
Нов потребител

Назад към Имотни казуси