- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Каква е логиката?
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Каква е логиката?
Съдът е допуснал като обезпечение възбрана в полза на ищеца. Към момента имота е собственост на ответника. Първоначално възбраната е вписана, но после ищецът я заличава и вместо нея вписва исковата молба. Къде е логиката в негово действие??? Готви нещо, но какво?
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Ако възбраната е допусната като обезпечение на бъдещ иск, който иск впоследствие е заведен, много вероятно е ищеца да е заличил възбраната под страх от последиците на чл. 322 ГПК. То и без друго възбраната и вписаната искова молба при вече заведено производство, имат един и същ правен ефект за ищеца- може би е решил, че е по- добре без възбраната по горните причини.
- razli4na
- Активен потребител
Не, не е по бъдещ иск.
Делото си е висящо, 7-8 заседание
Искът е по 108 ЗС и първоначално не е вписана ИМ, а само възбрана. За вредите от възбраната едва ли ги е грижа.
Ще предприемат нещо, но какво ли? Това се опитвам да отгатна. Сделка? Обстоятелствена проверка от лице, което не е страна...знам ли...
А също и как да се възползвам от ситуацията. Ще взема да поискам възбрана в моя полза, но първо искам добре да го обмисля и да се посъветвам с Вас.
Нека да допълня, че колегата, представител на ищците, е ловък адвокат, сигурна съм, че има причина да прибегне до подобен ход.
Делото си е висящо, 7-8 заседание
Искът е по 108 ЗС и първоначално не е вписана ИМ, а само възбрана. За вредите от възбраната едва ли ги е грижа.
Ще предприемат нещо, но какво ли? Това се опитвам да отгатна. Сделка? Обстоятелствена проверка от лице, което не е страна...знам ли...
А също и как да се възползвам от ситуацията. Ще взема да поискам възбрана в моя полза, но първо искам добре да го обмисля и да се посъветвам с Вас.
Нека да допълня, че колегата, представител на ищците, е ловък адвокат, сигурна съм, че има причина да прибегне до подобен ход.
Последна промяна bebitor на 17 Окт 2007, 12:52, променена общо 2 пъти
Rara avis in terris
-
Да, отв. владее и е придобил имота чрез покупко- продажба, в 1 инстанция сме. Ищците твърдят, че е придобил от несобственик.
Последна промяна bebitor на 17 Окт 2007, 12:55, променена общо 1 път
Rara avis in terris
-
-
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|