начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Работно време

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работно време

Мнениеот unnamed_ » 16 Окт 2007, 12:21

Искам да Ви помоля за съвет!
Имам следния случай: работниците във фирма, занимаваща се с търговия по трудов договор се водят на 5 дневна работна седмица, а дефакто работят и в събота до 14:00 часа. Възможно ли е, и ако е, какво допълнително споразомение трябва да се направи, та да е всичко изрядно и при евентуална проверкада си нямаме проблеми? Изработеното време в съботните дни как ще се компенсира: с допълнителен годишен отпуски или с по-висока заплата?
Благодаря Ви предварително....
unnamed_
Нов потребител

Мнениеот justso » 16 Окт 2007, 15:25

Извинявайте KCN_kg, но не мисля, че сте прав да нападате unnamed. Обикновено в една малка или средно голямо търговски дружества никой дори не се сеща за консултация с юрист. Обикновено всички казуси относно персонала, а да не говорим, че често и такива свързани с регистрация на дружество, промяна в регистрацията и т.н. се считат за задължение на счетоводителя. Той от своя страна след дълго ровене из закони и наредби решава да потърси отговор по някакъв безплатен начин, защото съгласете се не е длъжен да плаща на адвокат, вместо шефа си.
А иначе съм абсолютно съгласна, че по въпросите, които ни интересуват следва да се обърнем към лице, компетентно в тази сфера. Жалко, че засега в споменатите от мен дружества такава практика е почти непозната/По мое мнение, разбира се/.
justso
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 16 Окт 2007, 19:30

justso, на ваше място, ако сте счетоводителя, бих отговорил че не съм компетентен по въпроса.
Ако чорбаджията не иска да се обърне към юрист, нека си наеме специалист ЛС и ТРЗ
prnedev
Активен потребител

Мнениеот barri » 17 Окт 2007, 13:54

то затова повечето предприятия в БГ са в окаяно състояние, защото за важните неща никой не пита специалисти в конкретната област, а шефа си мисли, че знае всичко.
barri
Потребител

Мнениеот kavage » 06 Ное 2007, 16:38

при условие, че работната седмица е от 40 часа, а вашите работници полагат повече от 40 часа на седмица, как искате да заобиколите закона?
може да им разместите почивните дни, ако искате да имате работници и в събота, без да нарушавате закона, почивните им дни не е задължително да са в събота и неделя
kavage
Младши потребител

Мнениеот RumenL » 05 Яну 2008, 10:19

Президента на фирмата да се научи, че безплатни обяди няма - ние сме учили и това учене струва пари, които тепърва трябва да изкараме - вашия шеф прави ли подаръци на бедни клиенти на вашия магазин ?
RumenL
Младши потребител

Назад към Трудово право