- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля, помогнете ми
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Моля, помогнете ми
Със съпруга ми притежаваме 1/2 идеална част от неделим недвижим имот. Искаме да купим съседния реален имот, но ни обясниха че той /новият имот/ ще се присъедини автоматично към целия наш имот. Т.е. ще станем съсобственици със другите притежатели на 1/2 идеална част от общия ни сегашен имот. Аз не желая това, още повече, че ние си го плащаме, ние ще си разширим къщата и т. н. Нотариуса ни каза, че така трябва- да го купим заедно и после те да ни го прехвърлят - право на строеж. Безпокои ме евентуални последващи претенции от тяхна страна /човек никога не знае какво ще му дойде до главата/. . Понеже съм имала достатъчно проблеми/вкл. и стях/ и не желая нищо съсобствено моля посъветвайте ме как да постъпим за да е най-изчистена сделката.
- senika
- Нов потребител
Изложението ви е доста объркано.Може би трябва да обясните по-подробно и да използвате точните термини.
Какво разбирате под имот и съседен имот?Този съседен имот УПИ ли е?
Вашият съсобствен имот УПИ ли е?Реален имот -това пък какво ли значи?
Какво разбирате под имот и съседен имот?Този съседен имот УПИ ли е?
Вашият съсобствен имот УПИ ли е?Реален имот -това пък какво ли значи?
- georgi07
- Потребител
Имот- земя. Нашият имот/земя/ е УПИ и не е делим. Но нашата част от него е 1/2 идеална част. Когато купим съседният имот- Става въпрос за дуга земя/друг УПИ/, той се присъединява към цялата земя, а не към нашата идеална част. Т. е. ставаме съсобственици с другия притежател на 1/2 идеална част, който в крайна сметка няма мищо общо с тази сделка, а и не трябва да има. Вярно, че е объркано, но така се и чувстваме в момента, защото нямяме подходящата квалификация за тези понятия. А реална част от имот аз си го обяснявам като напълно отделен имот без съсобственици, такъв дето има 300кв. м. и 14 м. излаз на път. Дано съм била по- ясна....
- senika
- Нов потребител
и кой ви каза, че след като закупите отделно УПИ ставате съсобственици на това с други хора, с които сте съсобственици на друго УПИ????? По тая логика по-добре да няма съсобственост въобще, след като ще обогатявам съсобствениците си просто защото искам да инвестирам СОБСТВЕНИ пари другаде.
- barri
- Потребител
Мисля, че продължавате да сте абсолютно неясна с въпросите си, за да се надявате да получите съдействие и помощ във форума. Но, все пак..... Ако в имота, който се каните да купувате, вашите съсобственици нямат дял, то по никакъв начин не могат да Ви станат съсобственици, НО, ако сте решили с новозакупения имот да правите ПУП-ПРЗ, с цел уголемяване и бъдещо застрояване в новообразувания имот, то те ще станете съсобственици, ако добре съм разбрала въпроса Ви.
- may_baych2002
- Потребител
Разбирам, че става дума за два съседни УПИ. Двата имота са си самостоятелни и съсобственика Ви на единия УПИ не може да стане съсобственик и на другия, освен ако не ги обедините- но последното става с дълга и сложна процедура, която можете да предприемете само ако решите, че е целесъобразно.
- razli4na
- Активен потребител
Да.. Май наистина съм много неточна с обясненията. Но е точно так. Двете идеални части на нашия имот са неделими и затова не може да се разделят преди закупуването на новат земя. За да е възможа покупката на новия имот да - направихме ПУП. И ни обясниха , че той -имотът автоматично се прибавя към целия ни сегашен имот- т. е. ставаме съсобственици. Не с този от когото купуваме, а със сегашния ни съсобственик. Аз точно това искам да избегна-да обогатявам съсобствениците с нашата инвестиция и да имаме последващи отношения.
- senika
- Нов потребител
ПУП направихме, зашото това, което се каним да закупим не е цял УПИ, а част от такъв, който няма 300 кв.м и няма излаз 14 м. на улица.
- senika
- Нов потребител
Сега е най- добре за Вас да вземете документацията и да я представите на адвокат, който да Ви даде насоки и да Ви упъти как да избегнете това, от което се опасявате.
Казвам това с добронамереност и без капка ирония.
Казвам това с добронамереност и без капка ирония.
- razli4na
- Активен потребител
Напълно подкрепям горния пост.В тази тема предположенията и съветите, които започват с "ако" станаха твърде много.
В заключение мога да спомена, че е възможно от два имота, находящи се в съседни УПИ да се образува ново УПИ.
В заключение мога да спомена, че е възможно от два имота, находящи се в съседни УПИ да се образува ново УПИ.
- georgi07
- Потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|