начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Придобиване на имот по давност

Казуси за недвижими имоти

Придобиване на имот по давност

Мнениеот Villy_Anton » 12 Окт 2007, 21:52

Здравейте, имам един въпрос относно придобиването на имот по давност:
Има ли право снаха ми да поиска издаване на нотариален акт за придобиване на имот по давностно владеене в случай, че са живели заедно със сина ми в един от моите апартаменти в продължение на девет години като семейство, а от две години живее сама с децата тъй като сина ми замина за чужбина и в момента са в развод?
Villy_Anton
Нов потребител

Мнениеот karanedeff » 12 Окт 2007, 22:35

С всички документи при нотариус по местонахождение на имота
Негова е изключителната компетентност по тоя въпрос :!: :!: :!:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 13 Окт 2007, 11:35

Може да се снабди с нотариален акт, но не сама без сина. Въпросът е, че нотариалният акт не създава собствеността, а е свидетелство за такава до отмяната му. При обстоятелствената проверка все пак се проверява дали някой е претендирал и пречил по повод тяхното владение. Освен това, поначало обстоятелствена проверка за придобиване по давностно владение се прави обичайно десет години след смъртта на предишния собственик- наследодател и т.н. и т.н. Вариантите са разнообразни и различни, но като се има предвид, че се правят и далавери и фалшификации, проверете си при съдията по вписванията дали имотът е ваш. В с. Микре Ловешко кметът е продал над 1000 дка чужди ниви и в момента е следствен. Повечето от собствениците са разбрали от полицията, че земите им вече не са техни.
Ivailo5rov
Активен потребител

Назад към Имотни казуси