начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

проблем с общ имот м/у сестри

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот ivaila76 » 06 Окт 2007, 19:55

Здравейте всички, благодаря предварително на тези, които отделят време да ми отговорят.
Със сестра ми сме собственички на апартамент. Аз живея в него, а тя с приятеля си в негов апартамент.
Може ли по някакъв начин гаджето и да я принуди да подаде, заключи, даде под наем или каквото и да е нещо друго без мое съгласие на дела на сестра ми. Пак казвам тя не живее с мен, но заедно изплащаме заема с който е закупен апартамента.
Мога ли да учредя вешно право на майка ни примерно / чух го някъде/.
ivaila76
Нов потребител

Мнениеот prof_prof » 06 Окт 2007, 20:05

Какво точно искате да направите или да предотвратите?
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Мнениеот ivaila76 » 06 Окт 2007, 20:11

Здравейте, благодаря Ви за бързата реакция :)
Имам подозрения, че ще искат да изплатя дела на сестра ми, защото тя не живее тук . За момента тя не работи и приятелят и дава половината от парите за заема и има сигнали от негова страна, че им трябват пари и разни такива да не Ви затормозявам с "домашен хумор". Притеснението ми е това: може ли той по някакъв начин да я принуди да ми поиска половината пари ,за да ме оставят да живея в имота или ще трябва да го продадеме и аз и детето ми да останем на улицата, защото аз по никакъв начин няма да мога да намеря тези пари.
Ако има значение заема е само на мое име , а нотариалният акт е и на двете ни.
ivaila76
Нов потребител

Назад към Имотни казуси