начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

неизвестни съсобственици на сграда

Казуси за недвижими имоти

неизвестни съсобственици на сграда

Мнениеот marspa » 17 Сеп 2007, 14:48

Моят казус е следният : Баща ми е собственик на 1/2 от втори етаж на къща и има иделна част от двора . Останалата част от къщата е реституирана , но наследниците водят дела за тази част от 10-тина години и все още останалата част от къщата се води с неизвестни собственици . Междувременно само ние извършваме текущия ремонт на цялата сграда - за да не се събори заради теч от покрива например. Какви са законовите възможностти тези наследници да бъдат принудени да установят в края на краищата кой е собственик и може ли да бъде обявена за публична продан ,ако продължават да бъдат неизвестни собствениците.
Благодаря Ви предварително
marspa
Нов потребител

Мнениеот marspa » 18 Сеп 2007, 13:19

Извинете ме , че не уточних какви дела водят наследниците - лицето, на когото е върнат имота е починало и е направило завещание на трето лице срещу гледане , но в самото завещание нещо не оформено добре и те го оспорват вече повече от 10 години. Именно в общината и в кадастъра за тази част от имота пише собственици неизвестни .

Разгледах всички отговори за общи разходи , но едно не ми е ясно - как могат да бъдат принудени съсобствениците , който не желаят да плащат да го направят , като те отказват и да се яват на общо събрание на съсобствениците.Има ли някакъв начин това да стане чрез съд и доколко е ефективно - в смисъл ако се стига само до решение на съда или изпълнителен лист за съжаление никой не може да ги накара да си платят / имам опит с присъдени в моя полза вземания от работодател на работни заплати и само дето освен , че на са ми изплатени заплатите си платих и разходите за адвокати и таксата на съдия изпълнителя /
marspa
Нов потребител

Re: неизвестни съсобственици на сграда

Мнениеот gudio » 21 Сеп 2007, 17:55

Можете ли да изнесете моя апартамент на публична продан ?!... :lol: :lol: :lol: :lol:

:cry: Не си ми в района... :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот krem_karamel » 24 Сеп 2007, 11:03

Не в НАП, в Общината-Дирекция "Местни данъци и такси".

От 21 обекта в една сграда от "Местни данъци ..." ми да доха инфо само за собствениците на 4 обекта и аз самата като собственик липсвах :lol:

Имах надлежно съдебно удостоверение за това ... да се снабдя с данните и т.н.

Това в "Средец". Оказа се, че имат данни само за лицата, които при подаването на данъчните декларации са ги подали в тази община.

Не съм продължила нагоре, но следва да има и централизирано ниво, иначе тази инфо е майтап ...
krem_karamel
Потребител

Мнениеот v7777 » 24 Сеп 2007, 11:16

Защо като се извади удостоверение за данъчна оценка излизат само ФЛ, но не и ЮЛ?
v7777
Младши потребител

Назад към Имотни казуси