- Дата и час: 02 Дек 2024, 03:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Усвояване на тераса
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Усвояване на тераса
Интересува ме дали може да се усвои тераса около 50 кв.,над нея не е изграден таван и какви са процедурите
- yanita
- Нов потребител
Това си е строеж по см. на ЗУТ, затова разрешение за строеж от гл.арх.на общината/района придружено или с инвестиционен проект или със становище на инженер-конструктор с указания за изпълнението /второто ако ще остъклявате само, без да бутате стени/.
Консултирайте се с адвокат по приложимите текстове от ЗУТ, който да ви оформи документите, а най-добре и с архитект или инженер конкструктор /второто е необходимо, за да ви изготви съпътстващите искането за разрешение за строеж/.
Прави ми впечатление, че има доста практика на потвърдени заповеди за премахване на незаконни строежи - преустройства на балкони, огради и тем подобни битовки безобидни, извършени без разрешение за строеж, затова след професионална консултация за необходимостта от такова и за конкретния вид строеж се снабдете с разрешение за строеж, за да си нямате главоболия.
Консултирайте се с адвокат по приложимите текстове от ЗУТ, който да ви оформи документите, а най-добре и с архитект или инженер конкструктор /второто е необходимо, за да ви изготви съпътстващите искането за разрешение за строеж/.
Прави ми впечатление, че има доста практика на потвърдени заповеди за премахване на незаконни строежи - преустройства на балкони, огради и тем подобни битовки безобидни, извършени без разрешение за строеж, затова след професионална консултация за необходимостта от такова и за конкретния вид строеж се снабдете с разрешение за строеж, за да си нямате главоболия.
- ednaotvsicki
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|