Здравейте, извинявам се за въпроса но имам следния проблем.
Подписала съм предварителен договор за покупка на имот в агенция.Оказа си , че агенцията не е проверила документите на продавачите, които се оказаха неизрадни, а аз съм платила капаро на продавача и капаро на агенцията/ за нищо/ . Сделката може би ще стане но след като ние в качеството си на продавачи си поготвихме нашите документи , а оказа се и продавача сам си е изготвял документите . Мога ли да си финализирам сделката без участието на агенцията , която за нищо не е свършила и длъжна ли съм да им дам остатъка от комисионната.
Благодаря ви предварително!
- Дата и час: 02 Дек 2024, 03:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
комисионна на агенция
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Така никой нищо не може да Ви каже-трбява да отидете при адвокат и да покажете договора с агенцията който сте подписали за посредничеството.
Ако смятата, че са нарушили клаузи, то може да имате клауза за разваляне, неустойки и т.н. от които да се възползвате.
Според тези клаузи може да се прецени какво да правите и кое е най-добро за Вас.
Доколкото съм работил с агенции винаги поставят клауза, че щом се стигне до крайна сделка с тяхно посредничество то дължите комисионната. Все пак всичко казано дотук е от моя практика. Без договорът нищо не е окончателно.
Друго което се сещам е да искате намаляване на комисионната.
А да си сключите сделка без посредник можете, но винаги има клауза, че независимо от това пак дължите комисионната.
Консултирайте се с адвокат, за да отправите надлежен документ до агенцията, с който да поискате разваляне на договор или намаляване на дължимото. За разваляне не вярвам, че имате основания съдейки от прочетеното.
Ако смятата, че са нарушили клаузи, то може да имате клауза за разваляне, неустойки и т.н. от които да се възползвате.
Според тези клаузи може да се прецени какво да правите и кое е най-добро за Вас.
Доколкото съм работил с агенции винаги поставят клауза, че щом се стигне до крайна сделка с тяхно посредничество то дължите комисионната. Все пак всичко казано дотук е от моя практика. Без договорът нищо не е окончателно.
Друго което се сещам е да искате намаляване на комисионната.
А да си сключите сделка без посредник можете, но винаги има клауза, че независимо от това пак дължите комисионната.
Консултирайте се с адвокат, за да отправите надлежен документ до агенцията, с който да поискате разваляне на договор или намаляване на дължимото. За разваляне не вярвам, че имате основания съдейки от прочетеното.
- pitasht
- Активен потребител
Re: комисионна на агенция
princesa написа:Здравейте, извинявам се за въпроса но имам следния проблем.
Подписала съм предварителен договор за покупка на имот в агенция.Оказа си , че агенцията не е проверила документите на продавачите, които се оказаха неизрадни, а аз съм платила капаро на продавача и капаро на агенцията/ за нищо/ . Сделката може би ще стане но след като ние в качеството си на продавачи си поготвихме нашите документи , а оказа се и продавача сам си е изготвял документите . Мога ли да си финализирам сделката без участието на агенцията , която за нищо не е свършила и длъжна ли съм да им дам остатъка от комисионната.
Благодаря ви предварително!
Интересно....само искам да ви предупредя, че ако сте сключили договор за поръчка с някоя от големите агенции, то вероятността да им търсите отговорност е почти нулева. Работила съм в такава и Ви уверявам, че страшно добре си изпипват договорите, независимо какви са...това че продавачите са неизрядни, не значи че агенцията не си е свършила работата, все пак трудно е да докажете, че брокерът Ви е знаел за нещо нередно и не Ви го е казал?! Не ви съветвам да заобикаляте агенцията, още повече когато има нещо нередно по документите....не че не можете да го направите, но...не е във Ваш интерес! Консултирайте се с адвокат, но не виждам какво толкова ще Ви каже...много от сделките,особено със старо строителство, са проблемни..но това не е болка за умиране
Успех!
- paradise
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|