начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Molq za pomo6t otnosno napuskane na rabota

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Molq za pomo6t otnosno napuskane na rabota

Мнениеот trina6 » 18 Сеп 2007, 12:33

Pri polojenie, 4e v trudovata mi knijka rabtodatelqt e vpisal, 4e mi e prekrateno trudovoto pravootno6enie po 4len 325t.1 ot KT, t.e po vzaimno suglasie, no mi be6e postaven ultimatum 4e 6te mi bude vru4ena edinstveno ako podpi6a dopulnitelna zapoved, glasq6ta, 4e``dogovora e prekraten po vzaimno suglasnie na osnovanie 4len 325 t.1 ot Kt``, no otdolu tekstut produljava s teksta: ``Liceto dulji obe6tetenie za nespazeno predizvestie po 4len 220 ot kT 22 dni``, ima li pravo na takova obe6tetenie ot moq strana, tui kato sum mu dala 7-dnevno predizvestie, koeto toi e podpisal. Predizvestieto mi e po vzaimno suglasie otnovo po 4len 325 t. 1ot KT.
Iskam da popitam ima li zakonova sila podpisanoto sporazumenie za nespazeno predizvestie ili protivore4i na zakona?
Blagodarq predvaritelno
trina6
Нов потребител

Мнениеот portokal » 18 Сеп 2007, 12:36

Ами щом сте се съгласили взаимно, няма предизвестие, нито обезщетение за неспазването му. :) Ако нямаше съгласие на работодателя, тогава би дължало обезщетение liceto.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот trina6 » 18 Сеп 2007, 12:40

Toest nezavisimo 4e se podpisah na tova, koeto toi me zadulji, to nqma zakonova sila, taka i e vsu6tnost, za6toto za men e nedposustimo na 2 razli4ni reda da pi6e razli4ni ne6ta, t.e vednuj siprekratqvame vzaimootno6eniqta po vzaimno suglasie, a po-nadolu v teksta mi iztursva frazata 4e mu dulja obe6tetenie.
trina6
Нов потребител

Мнениеот fester1 » 18 Сеп 2007, 13:03

Не дължите нищо. По-ясно не може да се каже... :)
fester1
Потребител

Мнениеот barri » 18 Сеп 2007, 13:31

и какво значи, че ви е задължил да подпишете?? и още повече след като сте подписали, малко късно е да се обръщате за съвет. по принцип първо трябваше да се консултирате с някой преди да подписвате каквото и да било. освен това връщането на трудовата книжка не може да се обвързва с каквито и да е били условия, работодателя не може да ви я задържа. Трябваше да го заплашите с Инспекцията по труда и да видим дали нямаше да запее друга песен.
barri
Потребител

Мнениеот trina6 » 18 Сеп 2007, 17:01

Да, прав сте, трябваше да стане по-рано, но имаше куп други обстоятелства поради които нямаше как и кога да си разбера правата така, че той да не може да ме манипулира и да ми поставя условия. Значи аз преди да предприема каквото и да било, отидох при познати лица, за да получа съвет. Колкото до Инспекцията по труда, когато го заплаших ми отвърна, че бил коректен работодател и не се притеснява от никого :wink: Но тъй като всеки съвет никога не е гаранция , било то и компетентен, реших да се позаинтересувам тук при вас и благодаря на всички в този форум, които ми помогнаха.
Последна промяна trina6 на 18 Сеп 2007, 17:07, променена общо 1 път
trina6
Нов потребител

Назад към Трудово право