Случката е следната : Шест деца (от които е и баща ми) наследяват земя в след реституцията . В последствие един от братята почина а двете му сестри не се знае къде са .За имота няма нотариален акт , а в същото време останалите събственици искат да го продадат . Въпросът ми е какво следва да се направи за да се издаде нотариален акт ?
Благодаря Ви !
- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нотариален акт
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте!
Като казвате "наследяват земя" имате предвид земеделска земя вероятно? Ако е така, същата би следвало да е възстановена чрез решение на Поземлена комисия - сега ОСЗГ към МЗГ. Ако случая е такъв, то решението, ведно с актуална скица, е достатъчно доказателство за собственост и констативен нотариален акт не е необходим, за да се продава имота. Но... При всички случаи следва да издирите останалите съсобственици, тъй като следва да спазите изискването на чл. 33 от ЗС, т.е. да предложите Вашите идеални части от имота първо на останалите съсобственици, които чрез нарочна декларация да откажат да ги закупят и да дадат съгласие Вие да продавате на когото намерите за добре.
Успех!
Като казвате "наследяват земя" имате предвид земеделска земя вероятно? Ако е така, същата би следвало да е възстановена чрез решение на Поземлена комисия - сега ОСЗГ към МЗГ. Ако случая е такъв, то решението, ведно с актуална скица, е достатъчно доказателство за собственост и констативен нотариален акт не е необходим, за да се продава имота. Но... При всички случаи следва да издирите останалите съсобственици, тъй като следва да спазите изискването на чл. 33 от ЗС, т.е. да предложите Вашите идеални части от имота първо на останалите съсобственици, които чрез нарочна декларация да откажат да ги закупят и да дадат съгласие Вие да продавате на когото намерите за добре.
Успех!
-
ianeva - Потребител
re
В момента имаме само скица и едно решение по чл. 18ж , ал. 1 за заявление . В решението е вписано така : Признати дка 18,700- културен вид: - ниви - орн . ,от които 18,500 дка VІІІ кат ; 0,200 VІІ кат . Нищо не разбирам . Според мен е земеделска земя . Има ли начин да се промени статута на земята ?
- laurra
- Младши потребител
Да, земята е земеделска. В решението би следвало да пише, че по подаденото заявление от ..... е взето решение да бъдат възстановени на .... /или неговите наследници/ 18,700 дка зем. земя - ниви, от съответната категория, в съответното землище. В скицата не мога да гадая какво пише, а и не знам колко е актуална. С нова скица, ако нямате, може да се снабдите от съответната Общинска служба "Земеделие и гори". Има начин да се промени статута на земята, но не мисля да Ви обяснявам процедурата. За по-подробна информация - с всички документи при колега-адвокат.
Успех!
Успех!
-
ianeva - Потребител
проблем с документи за имота
Здравейте . Посъветвах се с адвокат но този адвокат не ме вдъхва особено доверие тъй като разбрах че има голяма вероятност да ме измами . Баща ми ми направи пълномощно до го представлявам пред Поземлена комисия - общ. банско където се намират имотите . Отидох там и само си загубих времето . Не пожелаха да ми дадат Решението ,казаха ми че някой е взел скицата и сега искат да подам молба за заснемане на имота .
Межде другото адвоката ми каза ,че за да се продададе имота е необходимо да има данъчна оценка , скица и нотариален акт , но тези в поземлената комисия ми казват ,че първо трябва да се заснеме , след това да се извади скица ,която следва да се впише в съда ,(не знам само в какъв срок следва да се направи и дотук .Обмислям варианта да упълномощя една агенция за недвижими имоти ,дейставащ на територията на гр. Банско да ми съдейства при подготовка на документите , но възниква в мен съмнение .Въпросите ми са следните :
има ли вероятност ако направя пълномощно на тях да ме измамят по
някакъв начин .
- данъчна оценка л скица и нотариален акт ли са необходимите документи за продажбла на имота
- вярно ли е че за да се регулира имота е необходимо да се заплати 700 лв. на декар съгласно някакъв нов закон
Благодаря Ви !
Межде другото адвоката ми каза ,че за да се продададе имота е необходимо да има данъчна оценка , скица и нотариален акт , но тези в поземлената комисия ми казват ,че първо трябва да се заснеме , след това да се извади скица ,която следва да се впише в съда ,(не знам само в какъв срок следва да се направи и дотук .Обмислям варианта да упълномощя една агенция за недвижими имоти ,дейставащ на територията на гр. Банско да ми съдейства при подготовка на документите , но възниква в мен съмнение .Въпросите ми са следните :
има ли вероятност ако направя пълномощно на тях да ме измамят по
някакъв начин .
- данъчна оценка л скица и нотариален акт ли са необходимите документи за продажбла на имота
- вярно ли е че за да се регулира имота е необходимо да се заплати 700 лв. на декар съгласно някакъв нов закон
Благодаря Ви !
- laurra
- Младши потребител
Re: проблем с документи за имота
Срещнах се с представителката на анегния за недвижими имоти , която ще ми съдейства при набавянето на документите. Каза ми че трябва да и извадя пълмонощно със следния текс : Долуподписаният ............. Упълномощавам ............................ с ЕГН .....................местожителство и т.н - със следните права :
Да ме представлява от мое име и за моя сметка пред Общини , технически служби , ОСЗГ - гр. банско за изготвяне и получаване на всички необходими докувенти - пред Съд ,Държавни , Общински и частни организации и Учреждения и навсякъде където е необходимо във връзка с изпълнението на дадените от мен в настоящето пълномощно права ,като получава от мое име и за моя сметка всички документи свързани с управлението на моите недвижими имоти . Да получава скици ,решения и удостоверения от ОСЗ - гр. Банско . Настоящето пълномощно е валидно в срок от 1 година .
Въпросът ми е : точен ли е текста ?
Трябва ли да сключа допълнително и договор за посредничество или нещо подобно на базата на който тя може да изважда всички документи които са ми необходими .като сде има превдид че не я познавам . намерих адреса на агенциато в интернет . Благодаря !
Да ме представлява от мое име и за моя сметка пред Общини , технически служби , ОСЗГ - гр. банско за изготвяне и получаване на всички необходими докувенти - пред Съд ,Държавни , Общински и частни организации и Учреждения и навсякъде където е необходимо във връзка с изпълнението на дадените от мен в настоящето пълномощно права ,като получава от мое име и за моя сметка всички документи свързани с управлението на моите недвижими имоти . Да получава скици ,решения и удостоверения от ОСЗ - гр. Банско . Настоящето пълномощно е валидно в срок от 1 година .
Въпросът ми е : точен ли е текста ?
Трябва ли да сключа допълнително и договор за посредничество или нещо подобно на базата на който тя може да изважда всички документи които са ми необходими .като сде има превдид че не я познавам . намерих адреса на агенциато в интернет . Благодаря !
- laurra
- Младши потребител
re:
между другото след като и показах скицата ,която имам и документ за признатите декари тя ми каза ,че в скицата са вписани 4 дка вместо 18 дка и от общината са искали да ни излъжат . ,тъй като този район там е много апетитен Освен това ми каза че срока за връщане на земите е до 1 януари 2008 . Вярно ли е ?
- laurra
- Младши потребител
Re: проблем с документи за имота
Здравейте,
УСПЕХ !
.За да извършите продажба на притежаваните от Вас земеделски земи, ще са Ви необходими доста повече документи, от изброените по-долу.laurra написа: - данъчна оценка л скица и нотариален акт ли са необходимите документи за продажбла на имота.
С оглед на горното, за Вас съществува възможност да посочите от кой град сте и ако желаете, да Ви насочим към колега, който практикува в тази област от правото.2. Решение на поземлената комисия (ОСЗГ) + скица + данъчна оценка са нужните документи .
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|