ZDRAVEITE!
Ot 7 godini ,vupreki nejelanieto si,po finansovi prichini jiveya izvun BG.
Mnogo Vi molya za suvet ili sudeistvie po vupros,otnasyasht se za negolyamo nasledstvo ot roditelite na bashta mi.Namira se v malko naseleno myasto,nedalech ot gr.Byala-Rusensko.Imota e negolyama kushta i okolo 50 dka nivi.Dyado mi,bashta mi i brat mu(moyat chicho)ne sa veche mejdu nas...suotvetno ot mart 87',fevruari 2005' i 07.2007.Problemite zapochnaha da se "vizualizirat" vednaga sled smurtta na bashta mi...Chicho mi me "pritiskashe" da izkupi dela na bashta mi,sled kato veche be "kupil" 4/6ti na baba mi s dogovor za prodajba.Az otkazvah i go otbyagvah v produljenie na 2 godini...Neotdavna toi si otide-pochina suvsem nenadeino,sled operaciya...Negovoto semeistvo chrez manipulaciya zavejda baba mi,koyato e na 86,pri notarius i si samo-"prodava" pochti 2/3 ot nivite i...Taka imame dva Notarialni dogovora za chista prodajba:
1.Na 4/6 ot baba mi na chicho mi ot 2005(tochno 2 meseca sled smurtta na bashta mi)
2.Na 2/3 ot nivite na baba mi - na strinka mi i 2te i dushteri ot 2007(16 dena sled smurtta na supruga i(moyat chicho)
Sled podroben razgovor s baba mi koyato e s razsuduka si,samo malko po-trudno chuva ,izyasnih,che ne e iskala da se napravyat taka dogovorite,che ne e poluchila i po dvata dogovora nikakvi sumi(ukazani v tyah),che sa i dali samo da sloji nyakolko podpisa i dori sa i poiskali pari da platyat za "sdelkata"...
Osven che negoduvam za "bratskata delba"-spodelyam stanovishteto na vuzrastnata jena,otgledala 2 sina i 4 vnuka,che sa ya podveli i izmamili.Upulnomoshten sum ot neya generalno.Tursim pomosht ot vseki,koito bi mogul da ni posuvetva kak da se revizirat sdelkite i.Imam skype,ako iskate -shte Vi go kaja;moje da mi pishete na niki_bg@lex.bg!
Blagodarya na vsichki BULGARI,koito mogat da pomognat da suhranya bashtiniyat mi roden dom!
- Дата и час: 02 Дек 2024, 03:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПРАВНА ПОМОЩ за ИМОТ с НИВИ, ПРОДАДЕНИ С ИЗМАМА
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
ПРАВНА ПОМОЩ за ИМОТ с НИВИ, ПРОДАДЕНИ С ИЗМАМА
Последна промяна niki_bg на 15 Сеп 2007, 22:00, променена общо 2 пъти
- niki_bg
- Нов потребител
doniki_bg
Позволих си да прехвърля текста Ви по бълг. азбука, защото сигурно нямате клавиатура с бъг. букви, а в този вид едва ли някой ще се мъчи да чете
ЗДРАВЕЙТЕ!
От 7 години ,въпреки нежеланието си,по финансови причини живея извън БГ.
Много Ви моля за съвет или съдействие по въпрос,отнасящ се за неголямо наследство от родителите на баща ми.Намира се в малко населено място,недалеч от гр.Бяла-Русенско.Имота е неголяма къща и около 50 дка ниви.Дядо ми,баща ми и брат му(моят чичо)не са вече между нас...съответно от март 87',февруари 2005' и 07.2007.Проблемите започнаха да се "визуализират" веднага след смъртта на баща ми...Чичо ми ме "притискаше" да изкупи дела на баща ми,след като вече бе "купил" 4/6ти на баба ми с договор за продажба.Аз отказвах и го отбягвах в продължение на 2 години...Неотдавна той си отиде-почина съвсем ненадейно,след операция...Неговото семейство чрез манипулация завежда баба ми,която е на 86,при нотарюс и си само-"продава" почти 2/3 от нивите и...Така имаме два Нотариални договора за чиста продажба:
1.На 4/6 от баба ми на чичо ми от 2005(точно 2 месеца след смъртта на баща ми)
2.На 2/3 от нивите на баба ми - на стринка ми и 2те и дъщери от 2007(16 дена след смъртта на съпруга и(моят чичо)
След подробен разговор с баба ми която е с разсъдъка си,само малко по-трудно чува ,изясних,че не е искала да се направят така договорите,че не е получила и по двата договора никакви суми(указани в тях),че са и дали само да сложи няколко подписа и дори са и поискали пари да платят за "сделката"...
Освен че негодувам за "братската делба"-споделям становището на възрастната жена,отгледала 2 сина и 4 внука,че са я подвели и измамили.Упълномощен съм от нея генерално.Търсим помощ от всеки,които би могъл да ни посъветва как да се ревизират сделките и.Имам скъпе,ако искате -ще Ви го кажа;може да ми пишете на niki_bg@lex.bg!
Благодаря на всички БЪЛГАРИ,които могат да помогнат да съхраня бащиният ми роден дом!
ЗДРАВЕЙТЕ!
От 7 години ,въпреки нежеланието си,по финансови причини живея извън БГ.
Много Ви моля за съвет или съдействие по въпрос,отнасящ се за неголямо наследство от родителите на баща ми.Намира се в малко населено място,недалеч от гр.Бяла-Русенско.Имота е неголяма къща и около 50 дка ниви.Дядо ми,баща ми и брат му(моят чичо)не са вече между нас...съответно от март 87',февруари 2005' и 07.2007.Проблемите започнаха да се "визуализират" веднага след смъртта на баща ми...Чичо ми ме "притискаше" да изкупи дела на баща ми,след като вече бе "купил" 4/6ти на баба ми с договор за продажба.Аз отказвах и го отбягвах в продължение на 2 години...Неотдавна той си отиде-почина съвсем ненадейно,след операция...Неговото семейство чрез манипулация завежда баба ми,която е на 86,при нотарюс и си само-"продава" почти 2/3 от нивите и...Така имаме два Нотариални договора за чиста продажба:
1.На 4/6 от баба ми на чичо ми от 2005(точно 2 месеца след смъртта на баща ми)
2.На 2/3 от нивите на баба ми - на стринка ми и 2те и дъщери от 2007(16 дена след смъртта на съпруга и(моят чичо)
След подробен разговор с баба ми която е с разсъдъка си,само малко по-трудно чува ,изясних,че не е искала да се направят така договорите,че не е получила и по двата договора никакви суми(указани в тях),че са и дали само да сложи няколко подписа и дори са и поискали пари да платят за "сделката"...
Освен че негодувам за "братската делба"-споделям становището на възрастната жена,отгледала 2 сина и 4 внука,че са я подвели и измамили.Упълномощен съм от нея генерално.Търсим помощ от всеки,които би могъл да ни посъветва как да се ревизират сделките и.Имам скъпе,ако искате -ще Ви го кажа;може да ми пишете на niki_bg@lex.bg!
Благодаря на всички БЪЛГАРИ,които могат да помогнат да съхраня бащиният ми роден дом!
- ggari
- Младши потребител
IMAM TRUDNOSTI S IZBORA naADVOKATA
Ako tryabva da vlyaza v poveche podrobnosti-veche se oburnah kum advokat,vadim skici,danuchni ocenki...Sreshtnahme se s otvetnata strana,razbrahme se neshto...az dori go zapisah na list v 2 ekzemplyara sus zaglavie "Predvaritelen dogovor" i otdolu s podpisite na dvete strani.Ostavashe da se sreshtnem i oformim okonchatelno pri notarius tova,za koeto sme se razbrali sus otvetnata strana.Za finalizirane na sdelkata upulnomoshtih advokata si i poneje mi se nalagashe veche silno-trugnah si za chujbina.
Sled 10 dena otsustvie,pri poddurjane na vruzka po telefona-struva mi se,che delata mi ne sa povereni v nujnite ruce.Kak da proverya kachestvoto na kolegata Vi advokat?E li toi dostatuchno znaeshtiyat i mojesht,koito shte izpolzuva opita si,za da mi reshi vuprosite po delbata na imotite?Moje li da mu pomognem,kato go revizirame i kak; ili tova shte poprechi i shte zahvurli deloto mi?Kak da si obezpecha kachestvenno advokatskia "skalpel"???
Moeto skromno neprofesionalno mnenie e,che notarialnite aktove za prodajba sa polucheni s izmama,bez da e obyasneno yasno i nedvusmisleno,bez baba mi da e poluchila i stotinka ot ukazanoto v dogovorite,kato sa i obyasnili,che "...taksata za delba,prehvurlyane i prodajba e edna i sushta",dali sa listite za podpis i vuzrastnata jena na 86 godini se e podvela zaradi vyarata vuv vnucite si(moite bratovchedki,ednata zavurshila pravo).Dori sa i poiskali 60lv za taksata,bez da i ostavyat kopie ot Akta kato strana...E,yasno e che e podvejdane,manipulaciya,zabluda ili izmama,no ne sum az sudiyata...Obyasnih na baba mi kakvo e podpisala i sega tya,poneje e na 86 godini,no i e obidno,bolno i ne iska da ostane taka- me e upulnomoshtila da tursya spravedlivoto razvalyane na dogovorite.
Moga li da atakuvam dogovori za chista prodajba i kak?
S uvajenie
kum vsichki konsultanti tuk
Nikolai
Sled 10 dena otsustvie,pri poddurjane na vruzka po telefona-struva mi se,che delata mi ne sa povereni v nujnite ruce.Kak da proverya kachestvoto na kolegata Vi advokat?E li toi dostatuchno znaeshtiyat i mojesht,koito shte izpolzuva opita si,za da mi reshi vuprosite po delbata na imotite?Moje li da mu pomognem,kato go revizirame i kak; ili tova shte poprechi i shte zahvurli deloto mi?Kak da si obezpecha kachestvenno advokatskia "skalpel"???
Moeto skromno neprofesionalno mnenie e,che notarialnite aktove za prodajba sa polucheni s izmama,bez da e obyasneno yasno i nedvusmisleno,bez baba mi da e poluchila i stotinka ot ukazanoto v dogovorite,kato sa i obyasnili,che "...taksata za delba,prehvurlyane i prodajba e edna i sushta",dali sa listite za podpis i vuzrastnata jena na 86 godini se e podvela zaradi vyarata vuv vnucite si(moite bratovchedki,ednata zavurshila pravo).Dori sa i poiskali 60lv za taksata,bez da i ostavyat kopie ot Akta kato strana...E,yasno e che e podvejdane,manipulaciya,zabluda ili izmama,no ne sum az sudiyata...Obyasnih na baba mi kakvo e podpisala i sega tya,poneje e na 86 godini,no i e obidno,bolno i ne iska da ostane taka- me e upulnomoshtila da tursya spravedlivoto razvalyane na dogovorite.
Moga li da atakuvam dogovori za chista prodajba i kak?
S uvajenie
kum vsichki konsultanti tuk
Nikolai
- niki_bg
- Нов потребител
АВТОМАТИЧЕН ПРЕВОД
Ако тръабва да влъаза в повече подробности-вече се обурнах кум адвокат,вадим скици,данучни оценки...Срещнахме се с ответната страна,разбрахме се нещо...аз дори го записах на лист в 2 екземплъара сус заглавие "Предварителен договор" и отдолу с подписите на двете страни.Оставаше да се срещнем и оформим окончателно при нотарюс това,за което сме се разбрали сус ответната страна.За финализиране на сделката упулномощих адвоката си и понеже ми се налагаше вече силно-тругнах си за чужбина.
След 10 дена оцуствие,при поддуржане на врузка по телефона-струва ми се,че делата ми не са поверени в нужните руце.Как да проверъа качеството на колегата Ви адвокат?Е ли тои достатучно знаещиъат и можещ,които ще използува опита си,за да ми реши вупросите по делбата на имотите?Може ли да му помогнем,като го ревизираме и как; или това ще попречи и ще захвурли делото ми?Как да си обезпеча качественно адвокацкя "скалпел"???
Моето скромно непрофесионално мнение е,че нотарялните актове за продажба са получени с измама,без да е объаснено ъасно и недвусмислено,без баба ми да е получила и стотинка от указаното в договорите,като са и объаснили,че "...таксата за делба,прехвурлъане и продажба е една и суща",дали са листите за подпис и вузрастната жена на 86 години се е подвела заради въарата вув внуците си(моите братовчедки,едната завуршила право).Дори са и поискали 60лв за таксата,без да и оставъат копие от Акта като страна...Е,ъасно е че е подвеждане,манипулациъа,заблуда или измама,но не сум аз судиъата...Объасних на баба ми какво е подписала и сега тъа,понеже е на 86 години,но и е обидно,болно и не иска да остане така- ме е упулномощила да турсъа справедливото развалъане на договорите.
Мога ли да атакувам договори за чиста продажба и как?
С уважение
кум всички консултанти тук
Николаи
Ако тръабва да влъаза в повече подробности-вече се обурнах кум адвокат,вадим скици,данучни оценки...Срещнахме се с ответната страна,разбрахме се нещо...аз дори го записах на лист в 2 екземплъара сус заглавие "Предварителен договор" и отдолу с подписите на двете страни.Оставаше да се срещнем и оформим окончателно при нотарюс това,за което сме се разбрали сус ответната страна.За финализиране на сделката упулномощих адвоката си и понеже ми се налагаше вече силно-тругнах си за чужбина.
След 10 дена оцуствие,при поддуржане на врузка по телефона-струва ми се,че делата ми не са поверени в нужните руце.Как да проверъа качеството на колегата Ви адвокат?Е ли тои достатучно знаещиъат и можещ,които ще използува опита си,за да ми реши вупросите по делбата на имотите?Може ли да му помогнем,като го ревизираме и как; или това ще попречи и ще захвурли делото ми?Как да си обезпеча качественно адвокацкя "скалпел"???
Моето скромно непрофесионално мнение е,че нотарялните актове за продажба са получени с измама,без да е объаснено ъасно и недвусмислено,без баба ми да е получила и стотинка от указаното в договорите,като са и объаснили,че "...таксата за делба,прехвурлъане и продажба е една и суща",дали са листите за подпис и вузрастната жена на 86 години се е подвела заради въарата вув внуците си(моите братовчедки,едната завуршила право).Дори са и поискали 60лв за таксата,без да и оставъат копие от Акта като страна...Е,ъасно е че е подвеждане,манипулациъа,заблуда или измама,но не сум аз судиъата...Объасних на баба ми какво е подписала и сега тъа,понеже е на 86 години,но и е обидно,болно и не иска да остане така- ме е упулномощила да турсъа справедливото развалъане на договорите.
Мога ли да атакувам договори за чиста продажба и как?
С уважение
кум всички консултанти тук
Николаи
-
bebitor - Активен потребител
Преди да прецените качествата на адвоката си, препоръчвам Ви първо да прочетете това: http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=127 ... 0%E5%E1%E0
Трябва да се придържате към съветите на адвоката си, Финализирането на сделката пред нотариус зависи и от другата страна, не само от адвоката Ви.
Ако тръгнете да си реализирате правата по съдебен ред, имайте предвид, че всичко зависи от доказателствата, които можете да представите и които да подкрепят твърденията Ви.
Трябва да се придържате към съветите на адвоката си, Финализирането на сделката пред нотариус зависи и от другата страна, не само от адвоката Ви.
Ако тръгнете да си реализирате правата по съдебен ред, имайте предвид, че всичко зависи от доказателствата, които можете да представите и които да подкрепят твърденията Ви.
-
Това което на първо време се сещам е да се пусне сигнал до прокуратурата за измама от баба ви, а не от вас, като се обясни ситуацията Това може да стресне роднитите ви и да решите проблема без други дела.
- pitasht
- Активен потребител
Едва ли особено зает колега би губил една значителна част от своето време във форум, призовавайки към ползването на адвокатски услуги!
Голяма част от хората във форума не са юристи!!!
- kroki18
- Нов потребител
kroki18 написа:Едва ли особено зает колега би губил една значителна част от своето време във форум, призовавайки към ползването на адвокатски услуги!
Повече време ще изгуби, ако тръгне да разяснява хипотетичните възможности и вероятности за разрешаване на казуси с оскъдни данни, което наистина не е във възможностите на заетия адвокат. Пращането на консултация е най-правилната насока. Всъщност KCN_kg им прави услуга, като не губи и своето време, и времето на питащтите!
Не бива да се разчита много на съветите във форума, който, сам по себе си, е юридически тренажор за отмора
-
Прав сте напълно. И именно защото сте прав, си позволявам да отговарям само на "простички въпроси" във форума! Безкрайно неприятен за мен обаче е тонът Ви! Затова, вместо отговор на конкретния въпрос, допуснах да вляза в безсмислен спор.
- kroki18
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|