Собственик на недвижимо имущество е първи братовчед на баща ми.Апартаментите са му преписани с/у гледане от майка му.Той не е женен и няма деца и братя и сестри.След смъртта му го наследяват неговите родители.Умира и баща му/баща му има 1 племенник, а майка му 3 племенници-братя/.След смъртта и на майката, наследници остават въпросните 4 лица, всеки от които първи братовчед на първоспоменато лице.
Казусът е кой колко наследява.
Според различни мнения :
1. собствеността се дели 50:50 като 50 % взима племенникът от страната на бащата, а другите 50 % си делят останалите 3-ма братя братя;
2.четиримата наследници взимат по 1/4;
3.1/6 взима племенникът от страна на бащата, а останалите 5/6 си делят тримата братя.
Моля за компетентно мнение по въпроса.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 20:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кой каква част наследява???
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Отговор 3 е верният, ако при смъртта си бащата е бил още женен за майката.
След смъртта му го наследяват неговите родители.
По равно.
Умира и баща му/баща му има 1 племенник
Баща му освен племенник има и съпруга - ако не са разведени с майката. Така ли е?
Майката като съпруга на бащата получава 2/3 от неговото имущество, в това число 2/3 от едната му втора от апартамента, тоест - 2/6 = 1/3 от апартамента. За племенника на бащата остава 1/6 от апартамента, а за майката - общо 5/6 (защото тя от смъртта на сина си има 1/2 и от мъжа си 1/3).
...а майка му 3 племенници-братя/. След смъртта и на майката, наследници остават въпросните 4 лица, всеки от които първи братовчед на първоспоменато лице.
Петте шести на майката се делят на три и стават по 5/18 на всеки племенник на майката. 3/18, или 1/6, има племенникът на бащата.
След смъртта му го наследяват неговите родители.
По равно.
Умира и баща му/баща му има 1 племенник
Баща му освен племенник има и съпруга - ако не са разведени с майката. Така ли е?
Майката като съпруга на бащата получава 2/3 от неговото имущество, в това число 2/3 от едната му втора от апартамента, тоест - 2/6 = 1/3 от апартамента. За племенника на бащата остава 1/6 от апартамента, а за майката - общо 5/6 (защото тя от смъртта на сина си има 1/2 и от мъжа си 1/3).
...а майка му 3 племенници-братя/. След смъртта и на майката, наследници остават въпросните 4 лица, всеки от които първи братовчед на първоспоменато лице.
Петте шести на майката се делят на три и стават по 5/18 на всеки племенник на майката. 3/18, или 1/6, има племенникът на бащата.
-
portokal - Старши потребител
Благодаря Ви за бързите отговори.
Забравих да спомена, че след смъртта на синът си, лелята на баща ми не е прехвърлила имуществата на свое име.Т.е.нотариалните актове са на името на братовчеда на баща ми.А в данъчното като собственик е посочена майката.Въпросът е те кого наследяват-синът или майка му и това променя ли казуса?
Благодаря още веднъж .
Забравих да спомена, че след смъртта на синът си, лелята на баща ми не е прехвърлила имуществата на свое име.Т.е.нотариалните актове са на името на братовчеда на баща ми.А в данъчното като собственик е посочена майката.Въпросът е те кого наследяват-синът или майка му и това променя ли казуса?
Благодаря още веднъж .
- petrovavania
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|