- Дата и час: 29 Ное 2024, 20:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
зем. земя под аренда
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
зем. земя под аренда
Имам зем.земя,под аренда за 5 год.Искам да я продам,но арендатора ми каза, 4е не мога сега да разтрогна договора,а трябва да из4акам ,докато вземел някакви пари,защото земята ми фигурирала в момента при него.
- antonia
- Нов потребител
Какъв е вапроса ли? Въпроса е мога ли да прекратя договора и да продам имотите си когато аз реша,или наистина зависи от арендатора.Неговото обяснение е 4е е кандидатствал за някакви субсидии и докато не вземе парите,не може да ми даде удостоверение 4е не желае да закупи земите,което мен ми искат при продажбата.
- antonia
- Нов потребител
въпросът е че повечето арендатори дават тази декларация, че не желаят да закупят земята и дотам...не споменават (умишлено) нищо за развалянето на договора...въпросът е тогава ще бъде ли съгласен купувача да плати за земя с аренден договор за толкова години, върху която земя не би имал почти никакви права ...защото тази декларацийка е пред нотариуса...но не мисля че е достатъчна тъй като дефакто излиза че новия собственик не може реално да разполага с придобитите земи докато трае този аренден договор...
Чудя се не би ли трябвало при продажбата на зем.земя тези договори да не преминават автоматично на новите собственици ( след отказа на арендатора да купи същата тази земя при условията които му предлага продавача)...
иначе субсидиите има смисъл да се чакат (ако вие проявите разбиране , търпение и не ви трябват спешно парите) само ако арендатора иска да купи земята...друга пречка няма
за съжаление с новия закон в подобни случаи всичко е в ръцете и в благоразположението на арендатора...имала съм случаи в които хората не доживяха да получат парите си от земите заради размотаване от арендатор...
Чудя се не би ли трябвало при продажбата на зем.земя тези договори да не преминават автоматично на новите собственици ( след отказа на арендатора да купи същата тази земя при условията които му предлага продавача)...
иначе субсидиите има смисъл да се чакат (ако вие проявите разбиране , търпение и не ви трябват спешно парите) само ако арендатора иска да купи земята...друга пречка няма
за съжаление с новия закон в подобни случаи всичко е в ръцете и в благоразположението на арендатора...имала съм случаи в които хората не доживяха да получат парите си от земите заради размотаване от арендатор...
- warbaby
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|