Казуса е следния:
Апартамента е продаден преди 3 год. от жена с право на ползване без условия, жената почива тази година май и собственика го продава но тъй като му предстои заминаване в чужбина го превърля на брат си за да движи той сделката.Не е ли странно тава прехвърляне и кои неща трябва да се огледат по внимателно.Благодаря ви.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 20:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Притеснения за предстояща покупка на имот
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
вариант 1 - сама да проверявате всичко и да си загубите сума ти нерви и време препращайки ви от институция в институция, но ще бъдете сигурна че всичко сама сте си свършили и ако са Ви упътили правилно всички ще е ок. Минус е да не пропуснете нещо, което е важно за проверка.
вариант 2 - проучвате си добър адвокат (с добро име и препоръки от познати и приятели) и го оставяте да извърши проверките за по кратко време. Минус - хонорара който ще трябва да платите. Плюс - ако наистина го бива няма да има от какво да се притеснявате за в бъдеще
вариант 3 - проучвате си Агенция за имоти която обикновено си има свой адвокат, който се занимава с подобни неща всеки ден. Плюсове и минуси са като при вариант 2
Изборът сама си направете. Казвам да проучвате, тъй като не всички адвокати (от личен опит знам) са специализирани дадената област и са запознати с хитростите на некоректните (да не кажа фалшивите понякога) продавачи. Примери е излишно да давам тъй като всеки има поне 1 познат минал през подобни перипетии. Същото се отнася и за агенциите за имоти- проучете тази която ще ви свърши работата, а няма само да гледа да си прибере хонорара или комисионната.
вариант 2 - проучвате си добър адвокат (с добро име и препоръки от познати и приятели) и го оставяте да извърши проверките за по кратко време. Минус - хонорара който ще трябва да платите. Плюс - ако наистина го бива няма да има от какво да се притеснявате за в бъдеще
вариант 3 - проучвате си Агенция за имоти която обикновено си има свой адвокат, който се занимава с подобни неща всеки ден. Плюсове и минуси са като при вариант 2
Изборът сама си направете. Казвам да проучвате, тъй като не всички адвокати (от личен опит знам) са специализирани дадената област и са запознати с хитростите на некоректните (да не кажа фалшивите понякога) продавачи. Примери е излишно да давам тъй като всеки има поне 1 познат минал през подобни перипетии. Същото се отнася и за агенциите за имоти- проучете тази която ще ви свърши работата, а няма само да гледа да си прибере хонорара или комисионната.
- warbaby
- Младши потребител
Az imam predvid advokat no vse pak reshih che shtom ima takav forum moga da sabera poveche mneia dokato trae tova ujasiavashto chakane da izdadat not akt na novia sobstvenik i da spechelia malko vreme no iavno sam sbarkala, blagodaria vse pak za izcherpatelnia otgovor
- yanita
- Нов потребител
Много неясно сте изложили проблемите си. Как така жена с право на ползване продава имот? И как така собственикът го "прехвърла " на брат си? Дарява , продава или какво? не можете да получите компетентен отговор при така изложените факти. Според мен , най- малко се доверявайте на агенциите.
- sunrise
- Активен потребител
Благодаря че обърнахте внимание на проблема ми защото съм страшно притеснена да не направя грешка все пак парите не са малко, имота е продаден с ПОЖИЗНЕНО право на ползване, но жената продала имота и ползвала правото си е починала през май 2007 и собственика който го е закупил от нея сега го прехвърли на брат си с обяснението че заминава за чужбина и брат му да движи сделката с нас но ми се струва абсолютно безмислено това прехвърляне при условие че е можел да му извади пълномощно.Нещо убягва ли ми ОТНОВО БЛАГОДАРЯ
- yanita
- Нов потребител
принципно сте права да се притеснявате защото е безсмислено да прехвърля нещо и да плаща доста пари за такси при условие че е можел да мине с малко пари за пълномощно...
Проверете цялата история на имота в службата по вписвания - от първия до последния собственик и най - добре ще е ако успеете да вземете да прегледате всички нотариални актове и проучите всяка сделка дали е била наред да не се появят скрити наследници или каквито и да било тежести.
В моята практика напоследък често ми се случва от невнимание или незнам от какво от същата тази служба издават чисто удостоверение за тежести, при условие че 100% знам че за същия имот има заведено съдебно дело
Проверете цялата история на имота в службата по вписвания - от първия до последния собственик и най - добре ще е ако успеете да вземете да прегледате всички нотариални актове и проучите всяка сделка дали е била наред да не се появят скрити наследници или каквито и да било тежести.
В моята практика напоследък често ми се случва от невнимание или незнам от какво от същата тази служба издават чисто удостоверение за тежести, при условие че 100% знам че за същия имот има заведено съдебно дело
- warbaby
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|