начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

договор за добр делба и общи части на недвижим имот

Казуси за недвижими имоти

договор за добр делба и общи части на недвижим имот

Мнениеот bilbobegins » 11 Сеп 2007, 14:19

Здравейте ,

Имам следния казус - страните са сключили договор за групов строеж и са изградили двуетажна сграда с тавански и партерен етаж . през 1984 г. след приключване на обекта е сключен договор за доброволна делба , който оставя в дял на едната страна втори етаж, таванския етаж и избения етаж. тази страна е вложила и по -голям обем от средства в строежа. Другата страна получава първи етаж.

2007 г. правоприемникът (чрез покупко-продажба) на страната, собственик на първия етаж, претендира ползване на таванските и избените помещения.
Може ли да се отнесат като общи части , при положение че съсобствеността е ликвидирана с договора за доброволна делба и всеки е получил реален дял от изграденото?
Може ли и да се претендира придобиване по давност?

Благодаря много на всички, които ще помислят!!!!
bilbobegins
Младши потребител

Мнениеот bilbobegins » 11 Сеп 2007, 18:21

делбата е вписана
Но не разбирам какво точно имате предвид под разпределяне на отделни помещения в арх план . :oops:
bilbobegins
Младши потребител

Мнениеот bilbobegins » 11 Сеп 2007, 18:31

:) не отговорих, з-то нот акт не е пред мен, затова ако е възможно да бъда макс конкретна утре , при наличие на добра воля от ваша страна :)
а за реални части - по-скоро съм се изказала некоректно
bilbobegins
Младши потребител

Назад към Имотни казуси