Какво мислите за програмата "Старт на кариерата"?
Сега тече втората процедура за тази година. Ако някой със специалност право е бил назначен, моля да сподели в коя администрация е работил, на каква длъжност е бил назначен и дали е доволен от работата, както и дали има възможност за оставане на същото работно място.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 18:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
"Старт на кариерата"
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
РЕ
Каква е тази програма?
- galin_peev
- Младши потребител
Тази програма се провежда от Министерство на труда и соц.политика и е за млади специалисти -до 29 г., които нямат стаж по специалността и могат да кандидатстват и да бъдат назначени за срок от 9 месеца в министерствата, областните или общинските администрации.
- ddesi
- Младши потребител
РЕ
Сега като каза се сетих - не знам за колко време е, обаче знам, че заплащането е много ниско. Миналата година до колкото си спомням беше под 300 лв. на месец. Според мен където и другаде да си намериш работа тя ще бъде по-високо платена. Тази програма е по-скоро за хора, чиято специалност се търси рядко. Не си струва да се занимаваш с нея, но това си е все пак мое мнение....
- galin_peev
- Младши потребител
Значи това, което казват на интервютата там е горе-долу следното:
"Задълженията ще бъдат носене на кафе, набиране на текст на компютъра, носене на папки от точка А до точка Б и обратно, изпълняване на всяка странна приумица на по-висшестоящ. За възлагане на някаква отговорност и дума да не става." Потенциално е възможно да те задържат и след изтичане на девет месеца ако те харесат. Но според мен няма смисъл. Заплатата е най-минимална, работата е секретарска в най-добрия случай.
Но пък има и странни случаи, когато при само един кандидат за място... наемат друг, намерен "незнайно" къде
- axecamarad
- Младши потребител
RE
Аз си спомних друг куриоз - за 6 места в Ямбол кандидатстваха 3-ма души. Според общинската администрация двама от тях завършили право, а третия информатика в СУ, а според мен това е невъзможно...
- galin_peev
- Младши потребител
Участвала съм в комисии за подбор на кандидати по тази програма, а в последствие съм наблюдавала и какво се случва с кандидатите. Повечето от тях, след приключване на програмата, останаха да работят в същата администрация. По време на "стажа" извършваха дейности, включени в длъжностната характеристика на заеманата длъжност и определено добиха умения за работа!
За тази, които се чудят, дали си струва - личното ми мнение е, че въпреки действително ниското заплащане, си струва да придобиеш качеството "стаж по специалността", което от своя страна се цени при последващо кандидатстване за вече по-добре платена работа.
Все пак - изборът е ваш, т.е. на всички, които се чудят, откъде да започнат и как да придобият заветния "стаж"!
За тази, които се чудят, дали си струва - личното ми мнение е, че въпреки действително ниското заплащане, си струва да придобиеш качеството "стаж по специалността", което от своя страна се цени при последващо кандидатстване за вече по-добре платена работа.
Все пак - изборът е ваш, т.е. на всички, които се чудят, откъде да започнат и как да придобият заветния "стаж"!
- d_zareva
- Нов потребител
Здравейте колеги!Завърших право и преди една година кандидатствах на работа по тази програма и бях назначена като младши юрисконсулт на работа в Община.Когато ми свърши 9 месечния трудов договор, се явих на конкурс за държавни служители и си продължих работата.Програмата като цяло е добра, дава възможност на млади хора да започнат от някъде и то без да им се изисква стаж (а както знаете за нас юристите е малко трудно да си намерим работа без стаж), та тази програма дава добра възможност от тази гледна точка.Лошото е ниското заплащане, с което се стартира, но все пак....На всички, които мислят да кандидатстват на работа по тази програма на успех!!!
- renka_82
- Потребител
Пробвай в http://WWW.MLSP.GOVERNMENT.BG.
Все пак програмата е тяхна доколкото знам...
Все пак програмата е тяхна доколкото знам...
- fester1
- Потребител
Освен в сайта на министерството, местата където могат да дадат повече информация за програмата са Бюрата по труда.Когато отидете там те трябва да ви кажат за коя администрация и колко бройки са отпуснати.След това си подавате документите и те ви уведомяват кога и къде се провежда събеседването.
Успех на всички )
Успех на всички )
- renka_82
- Потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|