Моля Ви, някой да ми помогне!
Накратко така стоят нещата:
Имам предварителен договор за покупко-продажба на недв.имот, сключен на 19.06.04 между физ.и лице и първи купувач-възложител и втори купувач- възложител
В него продавача се задължава да завърши строителството и да прехвърли имота завършен.Сумата съм заплатила на първия купувач.Срокът за завършване и въвеждане в експлоатация е 28.02.05.До тук почти нищо не е спазил като уговорка.
В договора е казано,че ако продавачът пресрочи с повече от 1 мес.срокът за предаване и въвеждане в експлоатация дължи 150 Е неустойка като след изтичане на 3 мес.неизпълнение продавачът се задължава да върне изцяло платените до този момент суми и договорът се разваля
Продавачът се задължава да прехвърли правото на собственост до 20 дни.
Предварителния договор с първия купувач и продавача е с дата 10.10.00
Предварителния ми договор не е вписан.
Посъветвайте ме какво да правя, само не ми казвайте, че е късно за иск по чл.19, ал.2 от ЗЗД.Междувременно съм го почти обзавела.Какво става, ако не мога да си прехвърля правото на собственост.[/b]
- Дата и час: 29 Ное 2024, 20:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спешно
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
не мен не ми стана ясна връзката между първи купувач и втори купувач... и що сумата се плаща на първи купувач, а не на продавача?
и колегата е прав... има доста неща за уточняване и ако не се обърнете към адвокат ние тук без да сме видели всички документи и договора, ще можем само да ви гледаме на кафе...
и колегата е прав... има доста неща за уточняване и ако не се обърнете към адвокат ние тук без да сме видели всички документи и договора, ще можем само да ви гледаме на кафе...
- latinka
- Младши потребител
За апартаментът е бил сключен с първия купувач предварителен договор през 2000 г.И купувачът си му е платил цената.Сега вторият предв.договор е между трима ни.По него аз си плащам на първия купувач, а продавача се задължава към мен да довърши строит.работи и да прехвърли апартамента.
- andrea2004
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|