- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Възможно ли е това да се случва ?????????
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Възможно ли е това да се случва ?????????
Имахме дворно място от 1декар,моят дядо го е взел през 1973 година.през 1980г.прави постройка cъcтояща се от две стаи.По късно когато връщаха земите,за тази земя никой не се обади.Логично от общината ни предложиха да я закупим и ние платихме исканата сума и си получихме документи за това.След около година я продадохме на едно семейство.Незнайно от къде след продажбата се появиха хора които заявиха,че земята е тяхна имат нотарялен акт за нея от 1933 година и си я искат.В момента заведоха дело срещу нас,и се опитват да докажат,че постройката в мястото е направена не преди 27год.,а преди 2год..Въпроса ми е имат ли шанс да спечелят това дело.В момента са си намерили някакви свидетели които да кажат,че постройката ни е от две години и преди това е нямало такава.
- ilko06
- Нов потребител
Вероятно става въпрос за земи по параграф 4 от ЗСПЗЗ.
Относно въпросите- всичко е възможно, но детайлите са от съществено значение.
Колегата е прав- имате нужда от адвокат.
Относно въпросите- всичко е възможно, но детайлите са от съществено значение.
Колегата е прав- имате нужда от адвокат.
- razli4na
- Активен потребител
Разбира се, че имаме документи.Благодаря за съвета все пак.Просто недоумявам как е възможно да си я платя и сега да се води дело,та нали вече ми е дадена и аз съм я продал,какво още да се занимавам с нея нямам нищо общо вече.Ееееееех,живеем в правова държава................Хаоса е пълен....
- ilko06
- Нов потребител
Тъкмо защото живеем в правова държава следва всеки да има законовата възможност да си защити интереса. Точно това правят хората, които са завели делото.
А Вие не бързайте да слагате шапка на тояга- Вашите купувачи ще имат възможност да си искат парите по продажбата, в случай че бъдат отстранени.
Търсете адвокат и не си губете времето в празни приказки и емоции.
А Вие не бързайте да слагате шапка на тояга- Вашите купувачи ще имат възможност да си искат парите по продажбата, в случай че бъдат отстранени.
Търсете адвокат и не си губете времето в празни приказки и емоции.
- razli4na
- Активен потребител
Hallo,илко06
В момента моето семеиство води точно такова дело,но от другата страна на бариерата.И нашият нот.акт е от време, доста преди нот.акт на сегашните собственици.Ние много се надяваме да го спечелим,защото земята всъщност се е наша.
Това е един много сериозен въпрос.Съседите ни по място водят същото дело.Значи - случва се доста често.
В момента моето семеиство води точно такова дело,но от другата страна на бариерата.И нашият нот.акт е от време, доста преди нот.акт на сегашните собственици.Ние много се надяваме да го спечелим,защото земята всъщност се е наша.
Това е един много сериозен въпрос.Съседите ни по място водят същото дело.Значи - случва се доста често.
- ciara
- Младши потребител
Сега ще дам повече подробности по въпроса.Преди да закупим мястото се появи собственичката,казаха ни, че може да бъде закупено само ако тя се разпише,че се отказва от него.Тогава тя се разписа,че се отказва и ни беше издаден документ от районния съд в който се казва ,че след като заплатим Х сума мястото става наше.И съответно ние си платихме и въпроса приключи.Сега същата тази жена,която по рано се отказа от мястото,заедно с мъжа си и децата завеждат дело,че си искат мястото.Като причина ни изпращат копие от документ в който районния кмет отказва първоначално на дядо ми да си заплати мястото и да го получи.Наистина имаше такъв документ,след който ние обжалвахме и съда ни издаде друг документ в който е упоменато,че се отменя отказа на кмета и го задължава да даде мястото на дядо ми след като си го заплати.Сега мина първото дело и те доведоха двама свидетели ,които твърдят ,че постройката на мястото е направена след 1990 год. . Сега ще има второ дело.Нашият адвокат ни каза ,че те не могат да спечелят делото ,но все пак съм притеснен.
Р.S.Имаме документ издаден на дядо ми за разрешение за строеж през 1978 год..Построиката той е направи през 1980год.Въпроса ми е, мога ли да поискам от енергото документ за това коя година е прекаран ток там,и тогава смятам ,че всичко ще се изясни?
Това е истинската версия,съжалявам за първия ми въпрос във форума който беше неточен,и беше зададен без да проуча точно как стоят нещата.
Р.S.Имаме документ издаден на дядо ми за разрешение за строеж през 1978 год..Построиката той е направи през 1980год.Въпроса ми е, мога ли да поискам от енергото документ за това коя година е прекаран ток там,и тогава смятам ,че всичко ще се изясни?
Това е истинската версия,съжалявам за първия ми въпрос във форума който беше неточен,и беше зададен без да проуча точно как стоят нещата.
- ilko06
- Нов потребител
ilko06 написа:...Имаме документ издаден на дядо ми за разрешение за строеж през 1978 год..Построиката той е направи през 1980год.Въпроса ми е, мога ли да поискам от енергото документ за това коя година е прекаран ток там,и тогава смятам ,че всичко ще се изясни?
Номера с нерегото съм го правил - понякога (зависи от населеното място) пазят цяло "досие на обекта", с описание на инсталацията, броя "точки", контакти и пр. Но - понякога имат данни само кога е открита партида, а ток може да се прекара и на празно място, където имаш само барака или напр. фургон. Освен това, сега нали ги приватизираха - CEZ, E.ON, EVN и не е ясно дали си пазят документацията отпреди толкова години.
-
gudio - Активен потребител
Какво значи,че собственичката се е отказала от имота и ви се е подписала за целта.Отказ от право на собственост?-няма такова жинотно
- kasidi
- Потребител
Това значи,че им пратиха писма дали са съгласни ние да си платим и да си запазим земята,а ако не са трябва да обжалват в 14 дневен срок което те не направиха.А писмата собственичката се е подписала че ги е получила.
- ilko06
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|