Направо съм отчаяна много ще се радвам ,ако някой ми даде съвет мога ли изобщо да направя нещо.?
Работих във една фирма 1 година и 3месеца в която ни задължаваха да работи постоянно извънреден труд,който нито се заплаща нито се води като такъв.А когато е имало оплаквания и са идвали на проверка от ИТ. се установява ,че нe можело да се докаже този извънреден труд тъй като не се води никъде?Аз мога ли да направя нещо,като се има в предвид,че мога да докажа за този същия извънреден труд само за около 1 месец.Другото което е ,преди да започна работа в тази същата фирма ,работодателят ми ме накара предварително да се регистрирам в бюрото като безработна и след около 20 дена ме накараха отново да отида и да им кажа че съм започнала работа в тяхната фирма (все едно от бюрото са ми намерили работа ) След което сключих договор за една година през която бюрото ми плащаше пълните осигуровки.Въпроса ми е редно ли е от страна на работодателя при тези условия да ми одържа по 30 лв всеки месец за осигуровки след като не ми ги плаща той и съответно аз да получавам заплата от 160 лв при минимална от 180лв.Другото което е по договора бях назначена на 7 часа за 22 работни дни или на не пълен работен дена ,а работих по 12 часа 20 работни дни от който половината за нощен труд.А по закон трябва да са 15..И естествено нито ми се водят като стаж нито ми се заплатиха тези извънредни часове.Как мога да ги докажа и изобщо мога ли да направя нещо.
Напуснах без предизвестие защото не можех да издържам повече на тези извънредни работни часове като написах причината и в молбата ми за напущане,но след като я прочети работодателя ми я скъса и заяви ,че ако не искам да бъда дисциплинарно уволнена да си напиша една нормално молба за напущане.И по този начин сега аз му дължа обезщетение в размера на една работна заплата и не искам да ми изплати годишния платен отпуск(напуснах след отпуската)И накрая излезна така ,че той е некоректен и прави каквото си иска,а аз му дължа обезщетение.Мога ли да се оплача и ще си получа ли парите .Като се има впредвид ,че съм освободена по взаимно съгласие.(Ако това изобщо има някакво значение.)
Също ме бавят и с трудовата книжка вече 40 дена ме мотаят,а за нея знам ,че със сигурност нямат никакво право да я задържат.
Изобщо ако подам жалба в ИТ ще спечеля ли нещо ?Защото с много колежки постъпваха по подобен начин и оплаквания и проверки е имало много но резултат никакъв.
И защо също не може да се докаже .че работим по 12 часа без абсолютно никаква полагаема почивка ,единствено до тоалетна за не повече от 5 мин и не по често от 3 пате на смяна и то само с предварително разрешение.А да обядваш е абсурд-това е забранено.
Е питам аз това нормално ли еда изпитваш неудобство от собствените си физиологични нужди.Това си направо съсипване на здравето.
И последното което ме интересува е;има ли право жената на шефа да стой в офиса по 12.часа всеки ден и да раздава заплати,(когато и колкото тя реши)правосъдия ,закони и да тормози психически работниците унижавайки ги и оронвайки честта и достойнството им .Като се има на предвид ,че тя по документи никъде не фигурира, като абсолютно никаква във фирмата.Но работещите там момичета сме предупредени когато дойде някой и попита тя каква е да казваме ,че била ни е позната и дошла да си поговорим за компания!!!А наше задължение е да се обръщаме към нея наричайки я "ШЕФКЕ"А за психически тормоз които нанася на работниците не ми се говори защото естествяено не мога да го докажа и тя затова си и прави каквото си искас нас.Само ще спомена ,че ни е забранено да носим мобилни апарати на работа ,служебните са изключени,забранено е да ни търсят хора по какъвто и да е повод в офиса,ако някога се случи ,се вдигат невероятни скандали.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 17:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мога ли да направя нещо?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Като че ли не можах да схвана от цялото Ви изложение, след като положението Ви на работник в посочената фирма е било толкова нетърпимо, защо сте работили там една година и три месеца?! Оставяли сте се да Ви "унижават", по Ваши твърдения, а сега се опитвате да натоварите и нас с проблемите си.
- bay4o
- Потребител
Ами да защото всеки казва защо не напусниш като не ти отърва и именно за това е пълно с такива некоректни работодатели който отговарят точно като вас и правят каквото си искат с хората ,който в крайна сметка им изкарват хляба.
И след като аз напусна няма да се реши проблема защото не аз съм проблема.
Работила съм там толкова време защото обстоятелствата в живата са ме принудели и съм нямала друг избор.Мисля че въпроса ви е твърде неуместен!
Целта на писмото ми е не да натоваря някого ,а молба за съвет,който явно няма да получа тук!
И след като аз напусна няма да се реши проблема защото не аз съм проблема.
Работила съм там толкова време защото обстоятелствата в живата са ме принудели и съм нямала друг избор.Мисля че въпроса ви е твърде неуместен!
Целта на писмото ми е не да натоваря някого ,а молба за съвет,който явно няма да получа тук!
- mila_ot_mars
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|