начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

тр. договор в областта на строителството

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

тр. договор в областта на строителството

Мнениеот mirka_80 » 31 Авг 2007, 14:36

На какво основание трябва да се сключват договори във фирма, чиято основна дейност е проетиране и строителство? /като обикновено проектите са по 2-3 години/?
mirka_80
Младши потребител

Мнениеот bonbonche » 31 Авг 2007, 15:01

какво имате предвид, конкретизирайте. Трудовите договори са срочни и безсрочни вж. чл.67 -70 КТ.
bonbonche
Младши потребител

mirka_8

Мнениеот mirka_80 » 31 Авг 2007, 15:05

тоест, нека ви обясня: сега постъпвам във фирма, занимаваща се със строителство /не съм работила в този бранш преди/ и виждам, че 90% от договорите са скл. по чл.68/1/2 КТ - работи се по различни проекти, след завършването им се приключва със служителите..., следващ проект - и пак така... Като срок на договора е описано: "до завършване на опр. работа - до завършване на обект/проект ".......". До тук-добрее... До сега фирмата е имала няколко проекта в различни градове, като във всеки град е бил само по 1 проект и е лесно да се изпише в договора с точност наименованието му. Но, съвсем скоро ще започне работа по 5 проекта в гр. Х.... - хайде отделните работници ще бъдат назначавани по по чл.68/1/2 с точно място на работа-ПРОЕКТА!- но също така ще се открива офис, в който ще бъдат назначени и служители - те ще координират дейността и отговарят за всичките 5 проекта, с място на работа нито един от тях, а някъде в центъра на гр. Х - въпросът ми: тяхното основание за скл. на тр.договор какво да бъде, и ако бъде по чл. 68/1/2, в срок на договора как бих могла да запиша фактическото завършване на обекта, като той не е 1, а 5. За да бъде правно регламентирано, от юрист разбрах, че трябва да се посчва точното наименование на обекта, как да организирам тези лица в офиса в гр. Х? Ина4е, аз работя в Центр. офис, тук сме само администрация, и всички сме за неопределено време....
mirka_80
Младши потребител

Мнениеот taniadikova » 31 Авг 2007, 17:10

Аз бих Ви посъветвала да ги назначите всиките в новият офис, които фирата ви ще открива - и ако толкова държите да ги назначите по чл.68 за завършване на определна работа , аз не видам каквър е проблема, може само да пишето по-точно дейността и толкова .....
taniadikova
Младши потребител

mirka_80

Мнениеот mirka_80 » 31 Авг 2007, 17:35

Ок, ще ги назначим по чл. 68 офис-служителите, а мисилте ли, че ще е правно обосновано, ако в тр. договор запиша следното:

с място на работа: "офис Х"
и срок: определен - до завършване на обекти/проекти ......?
mirka_80
Младши потребител

Назад към Трудово право