начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Въпросче за продажба и наследници???

Казуси за недвижими имоти

Въпросче за продажба и наследници???

Мнениеот topch0 » 28 Авг 2007, 18:10

Случката е следната:

Съществува една баба която желае да си продаде апартамента, но да си запази правото да живее пожизнено в него (не говорим за гледане, издръжка и т.н.). Интересува ме при условие че тя е вдовица към момента и няма някакво завещание от съпруга и (не е проверено):

1. кой е собственик на имота? 100% тя или 1/2 тя и 1/2 наследниците
2. ако се сключи договор за ПРОДАЖБА (не дарение и т.н.) наследниците имат ли правно основание да предявяват претенции?

пп. Моля не скачайте веднага с фрази: ползвай търсачката, първо прочети и т.н. Подобен случай не намерих. Всичко е дарения с/у гледане и издръжка и т.н.

Все си мисля че казуса е елементарен 8) , но все пак вие сте спецовете
topch0
Нов потребител

Мнениеот sluncho » 28 Авг 2007, 18:18

Първо трябва да разбереш кога и по време на брака й ли е купено жилището, има ли завещание и какво е то, има ли и колко деца, респ.други наследници и какви като родствена връзка и....после ще говорим! :evil:
sluncho
Младши потребител

Мнениеот topch0 » 29 Авг 2007, 11:03

Благодарности към Слънчо. Наистина съм неподготвен за отговор на тия въпроси 8)

от къде да знам че трябвало да и проуча цялото родословно дърво на бабата. Все пак за разлика от повечето тука не си падам по четене на милиони страници закони и тем подобни, пък и малкият ми мозък не може да ги осмисли всичките тез чудеса :roll:

като събера повечко инфо ще драсна пак :D
topch0
Нов потребител

Мнениеот civilista » 29 Авг 2007, 21:40

от къде да знам че трябвало да и проуча цялото родословно дърво на бабата. Все пак за разлика от повечето тука не си падам по четене на милиони страници закони и тем подобни, пък и малкият ми мозък не може да ги осмисли всичките тез чудеса.
Нямам никакви претенции по простата причина е че аз съм купувача/ът
Просто не искам да дам една кошница пари и след време цялата рода подкрепена да ме изритат от апартамента

Просто искай от бабата удостоверение за наследници на мъжа й, така или иначе ще трябва за сделката пред нотариуса. Пък ако от тази кошница пари искаш да си спестиш една две банкноти за адвокат, ние какво ще сме виновни като се окаже, че си ги дал на бабата и след това другите наследници са те изгонили. Тези, които ще те изгонят също имат права, нали.
Друг е въпросът, че те плащат на адвокати, защото знаят, че без съд и дела няма да си вземат имота, за разлика от такива като теб, които мислят че сами ще си купят имот, а задават въпроси по правните форуми.
Ако си купиш нещо от баба, която не е единствен собственик, можеш да си искаш парите обратно /евикция се казва и за това вече със сигурност ще ти трябва адвокат/ :wink: :wink: :wink: [/quote]
civilista
Младши потребител

Назад към Имотни казуси