начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Нотариален акт на дворно място!

Казуси за недвижими имоти

Нотариален акт на дворно място!

Мнениеот iren123456 » 24 Авг 2007, 16:08

Искаме да си извадим нотариален акт на дворно място/регулирано/, подготвихме всички документи, скици , удостоверения за наследници, имотни декларации и най-накрая данъчна оценка. Общината иска да ни го продаде за 50 000 лв. Къщата върху това място е строена 1948 година. Има строителна линия, и нотариален акт.
Има ли начин да се извади нотариален акт за дворното място при условие, че е ползвано 50 и повече години?
И каква трябва да е следващата стъпка.
Благодяря за отговорите.
iren123456
Младши потребител

Мнениеот iren123456 » 24 Авг 2007, 16:40

Професионални отговори ще са ми от полза, но ще съм благодарна и на хората които имат опит с тази процедура да споделят, и съответно и аз ако мога да помогна със съвет по изваждане на някой документи/тъй-като знам, какво ми е коствало това особено ако човек не живее в на територията на съответната община/.
За мен въпроса е твърде сериозен за да обръщам внимание на отговори като последните 2.
iren123456
Младши потребител

Мнениеот iren123456 » 24 Авг 2007, 17:32

Много благодаря за отговора.
Доколкото знам земята се води общинска. както и да е, явно по давност не можеда се придобие.
Бихме я купили, но реална ли е тази оценка от 50 000 лв. за 2 декара?
Можете ли да ми кажете можем ли да обжалваме, и ако не могат ли да ни я отнемат?
Консултирах се с 2 адвокати, единият каза, изчакайте оценкта и като я видя, каза, че тия от общината са мошенници, другият каза, че има възможност с обстоятелствена проверка.
И друго, защо плащаме данъци всяка година за земя и постройка.
iren123456
Младши потребител

Назад към Имотни казуси