начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

какви документи са ми необходими......

Казуси за недвижими имоти

какви документи са ми необходими......

Мнениеот joro7 » 24 Авг 2007, 11:53

Има трима съсобственици на градски жилищен имот с дворно място,които искат да построя на същото място ж.к. и да ги обезщетя с жилища в същата сграда.Как какви документи трябва да ми дадат и какви да ми подпишат съсобствениците, за да удостоверят желанието си да построя на тяхното място срещу обезщетение?
Последна промяна joro7 на 25 Авг 2007, 09:34, променена общо 1 път
joro7
Нов потребител

Мнениеот civilista » 24 Авг 2007, 14:19

Е това вече ме разби. Вие искате да строите ж.к., но не знаете какви документи ви трябват.
Това е несериозно, а ще можете ли изобщо да я построите тази ж.к.
Ако се занимавате професионално със строителство, как очаквате да ви консултира някой в този форум. Нямате ли юрисконсулт, не работите ли с нотариус и адвокат. Ако е така, това говори много зле за вашия бизнес.
Скоро, както е тръгнало, може шеф на банка да попита тук как се пише банкова гаранция или акредитив.
Ако пък не съм прав, значи куцо и сакато е станало строител в тази държава и си има обяснения защо падат плочи по строежите. Щом човекът иска да спести от адвокат, направо не ми се мисли как ще си спести от материали.
civilista
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 24 Авг 2007, 14:23

А, ще си спести.... Че нали после /като я оплеска/, пак при някй колега ще дойде. Тогава да видиш какво пестене ще падне- може и казус за конкурс за нотариуси да излезе.
razli4na
Активен потребител

после е по-кофти, колежке

Мнениеот civilista » 24 Авг 2007, 14:39

Не знам за Вас, но аз мисля, че е по-добре да се консултират хората преди да направят поразията, а не след това.
Във втория случай може и нещата да са непоправими, но кой ще е виновен? Клиентът по скоро казва "Тоя адвокат не можа да ми оправи евин проблем", а не "толкова се бях омотал, че и цивилиста не можа да ме оправи :wink: ".
Имаме ги такива пост фактум батаци /много яка комбинация на чуждици в българския език навързах/ и не, мерси не ни кефи да ги решаваме тия казуси като за конкурс за нотариуси, щото обикновено верния отговор не е приятен за клиента.
Щото трудно се спира предварително изпълнение на заповед на РДНСК за бутане на незаконна ж.к., пък и почти няма за какво да ги отмени съда. /Това последното е за питащия/.
civilista
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 24 Авг 2007, 15:25

Нямаш избор, civilista, защото това право принадлежи на клиента. Той решава кога да потърси адвокатска помощ, а не ти.
Правилни са ти разсъжденията, ама....
Тука вмъквам старата приказка: "Казвам ти, дъще, сещай се, снахо!"- Който има уши, да слуша.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот civilista » 24 Авг 2007, 15:43

права си, колежке, но после по обясними причини на хората им излиза малко по-скъпо да ползват компетентната ни помощ :wink: . То в същност в това няма лошо, все пак в спора /съдебния де :D / се ражда истината, така и ние се учим на техен гръб, за да знаем какво да гледаме като консултираме по-разумните клиенти и така. Но все пак не само това е важно, нали. Петък е, може да пуснем някоя констатация за манталитета на българския бизнесмен и други подобни психологизми, сега е модерно.
Успехи ти пожелавам и всякакви клиенти, но да си плащат
civilista
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 24 Авг 2007, 15:49

Амин! Приемам пожеланията.
razli4na
Активен потребител

Назад към Имотни казуси