начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Дл. Характеристика

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дл. Характеристика

Мнениеот Drajko » 20 Авг 2007, 10:53

Здравейте имам голям проблем. Възложиха ми задача да намеря образци на 3 Дл. характеристики но немога да намеря нищо от това което ми трябва ако някой знае къде да търся моля помогнете ми, ще ви бъда много благодарен :)

става дума за :

- Хореограф (худ. Ръководител)
- Диригент (на хор)
- Сценичен работник и подръжка

Благодаря ви предварително!!! :)
Drajko
Нов потребител

Мнениеот nat » 20 Авг 2007, 11:30

Има един сборник "Длъжностни характеристики" в от 1977 г.,изд. на тогавашния Комитет по труда и работната заплата.почти апокриф е), но може да се намери в някои библиотеки (последно в тази на УНСС го намерих през 2003 г.). Та в този сборник съм срещала подобни дл. характеристики. С малко корекции могат да са ползват . В том ІІІ има типови характеристики за хормайстор и диригент и за ръководители сцевични машини и художуствено осветление.
nat
Потребител

:(

Мнениеот Drajko » 20 Авг 2007, 11:59

Ами аз работя в библиотека но тук я нямаме тази книга а наистина много ми тряват тези Дл. характеристики, цял ден се ровя из мрежата но нищо конкретно не намирам за това което ми трябва да ти се намира някои сайт под ръка :shock: :roll:
Drajko
Нов потребител

Мнениеот nat » 20 Авг 2007, 12:15

не, но имаше нещо и на издателство "Ескарго 2000". Представляваше книга за инструктажи с включени към нея около 88 типови длъжностни характеристики, но не съм сигурна, че ще има точно за посочените от Вас длъжности.
Иначе в нета няма нищо подходящо
nat
Потребител

Мнениеот nat » 20 Авг 2007, 12:40

Главен диригент

Длъжностни задължения:
Следи работата на творческото звено и предлага мерки за професионалната квалификация на персонала; ръководи педагогическата работа с певците и/или оркестъра; дава указания на другите диригенти , хормайстори и корепетитори по методите на творческата работа; председателства режисьорско – диригентския колегиум; следи за редовното провеждане на педагогическата работа с артистите, артист-оркестрантите и артист-хористите; отговаря за музикалното състояние на спектаклите и концертите,

Трябва да знае:
Класическия и съвременен оперен, оперетен, балетен и симфоничен репертоар; историята и съвременните насоки в музикално-сценичното и симфоничното изкуство; проблемите и тенденциите в развитието на съвременния оперетен, оперен и балетен театър.

Диригент

Длъжностни задължения:
Разработва музикална концепция на възложените му постановки; определя творческите задачи на солистите, оркестъра и хора в музикално отношение;
Явява се подготвен на репетиции и концерти съгласно изискваният на поставените задачи; отговаря за цялостната музикална работа на състава

Трябва да знае:
Класическия и съвременен репертоар;
Правилника за вътрешния трудов ред

Това е частта от характеристиките дето може да свърши работа, но трябва да се допълни с изисквания за заемане за длъжността, йерархична подчиненост и задълженията по безопасност и здраве при работа и тям подобни
nat
Потребител

Благодаря ти много...

Мнениеот Drajko » 20 Авг 2007, 13:49

Благодаря ти много дано да ми свърши работа :D [/u]
Drajko
Нов потребител

Назад към Трудово право