начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Нелоялен работодател - въпроси ?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нелоялен работодател - въпроси ?

Мнениеот Гост » 19 Авг 2007, 18:09

Имам малко въпроси относно работодателя който напуснах :
1: Работодателя ми удържаше 100лв от първите 5 заплати но нямам документ за това - да ги забравя ли ?
2: Работодателя ми забранява чрез договора за наемане на работа да работя във фирма със същия предмет на дейност за срок от една година ? Колко легално е това и може ли да предяви искове към мен при условие ,че сегашния ми работодател е точно във същата сфера на дейност но не е конкурентна фирма .
3:Работодателя ми забрани да използвам отпуската си за 9 месечния срок през ,който работих за него - длъжен ли е да ми я изплати ?
Гост

Мнениеот genius75 » 22 Авг 2007, 15:36

По въпрос 1 - пий една студена вода;
по въпрос 2 - той ще пие една студена вода- ВКС приема тази клауза за незаконосъобрадна.
по въпрос 3 - да.
genius75
Потребител

Мнениеот barri » 22 Авг 2007, 16:59

на какво основание ви ги удържа???
barri
Потребител

Назад към Трудово право