Искам да попитам дали имам право на обезщетение при следните условия. Работя във фирмата от 7 месеца, но ми се налага да напусна. Подадох молба с предизвестие 30 дена, но тъй като не съм минал 8 месеца трудов стаж и не мога да си ползвам платения отпуск бих искал да знам полага ли ми се някакво обезщетение и ако е така, то как се изчислява то.
Благодаря предварително .
- Дата и час: 28 Ное 2024, 17:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обезщетение?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
да. имате право на обезщетение за неползван платен годишен отпуск пропорционално на времето, което се зачита за трудов стаж, ако не сте го ползвали досега. 8-те месеца са за първоначално възникване на право на платен отпуск. т.е. за да можете ефективно да ползвате платен годишен отпуск трябва да имате 8 месеца общ трудов стаж при първи работодател, след това при смяна на работодател тези месеци не са необходими-правото е вече възникнало.
- nat
- Потребител
Тъй като това ми е първи работодател не влизам в тази графа. Интерсуваше ме как точно се определя обезщетението, защото не съм много наясно, а и работодателя ми също, което в случая е в мой минус. За това ми се иска да си знам правата и да искам полагащото ми се, както и да знам колко е то.
- divine
- Нов потребител
Кажете на работодателя си да погледне чл. 224, ал. 2 КТ и чл. 177 КТ.
Както вече беше казано изчислява се пропорционално на времето, което се зачита за трудов стаж.
Както вече беше казано изчислява се пропорционално на времето, което се зачита за трудов стаж.
- fester1
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|