В кооперацията в която имам жилище,на Общо събрание се взе решение за ремонт на покрива. Всички са собственици.
Имам дело по Закона за реституция,и въпроса ми е,трябва ли да участвам в този ремонт предвид,че делото не е ясно дали няма да върне имота на реститута.
Ако съм длъжен да платя,какъв документ ще има правна стойност евентуално средствата ми да бъдат възстановени при загуба на делото !?
- Дата и час: 29 Ное 2024, 19:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ремонт на общи части при спорен имот
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Докато делото Ви не приключи - Вие сте собственик (доказвате собствеността си с документа за собственост). Пак докато делото не приключи, сте длъжен да плащате всички разходи за ремонт на общите части. Ако загубите-ще си търсите направените разходи по споразумение или по съдебен ред. Можете да си търсите разходите и в настоящото дело.
- rts
- Активен потребител
Благодаря Ви за отговора.
Притесняваме факта,че Общото събрание на блока няма да има законен документ за този ремонт,с цел спестяване на средства,а това значи,че той няма да е легитимен пред съда.
При това положение,възможно ли е да не плащам ?
Притесняваме факта,че Общото събрание на блока няма да има законен документ за този ремонт,с цел спестяване на средства,а това значи,че той няма да е легитимен пред съда.
При това положение,възможно ли е да не плащам ?
- KIBRIT
- Младши потребител
Ами пробвайте (да не плащате), въпреки, че не е справедливо спрямо съседите Ви. Рискувате обаче, те да се снабдят с документ за платеното и да заведат изпълнително дело срещу Вас (могат да го направят). Тогава ще си платите заедно с лихвите и разноските.
- rts
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|