- Дата и час: 29 Ное 2024, 19:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
санирането
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
санирането
От много години живея в панелно жилище на 8 етажа. Обитавам среден апартамент. Тази година част от собствениците на крайни апартаменти имат желание да санират външните стени на блока. Те са на калкан и са с южно изложение. Интересуваме кои от собствениците във входа трябва да участват финансово в това начинание, като се има предвид ча санирането на стените на моето жилище си ги поех аз?
- violeta11
- Нов потребител
всеки от собствениците трябва да санира своята част, а кадето има общи трябва да си разделите парите между всички от собствениците. така направиха едни наши комшй който са във 6 етажен блок.
- raflo
- Младши потребител
Общи части са покрив,стълбище и някакви метри около блока.
Не мисля,че трябва да плащате стени,които не са ваши,нито общи.
П.П. Мнението е лично !
Не мисля,че трябва да плащате стени,които не са ваши,нито общи.
П.П. Мнението е лично !
- KIBRIT
- Младши потребител
така е KIBRIT аз казвам как са направили хората нищо друго целия блок е саниран между стълбите навсякаде затова са си разделили и парите
- raflo
- Младши потребител
Така е, Портокал, но само когато се санират едновременно всички външни стени.Човекът написа, че само на някои от апартаментите ще се санират външните стени, от което следва, че само тези апартаменти трябва да си разделят разходите. Друг щеше да е случая, ако се санираха всички външни стени, в това число и тези на общите части.
Необходимо е, когато тълкуваме разпоредбите да не го правим формално, а изхождайки от целта им и справедливостта.
Необходимо е, когато тълкуваме разпоредбите да не го правим формално, а изхождайки от целта им и справедливостта.
- rts
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|