начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Къде да проверя?

Казуси за недвижими имоти

Къде да проверя?

Мнениеот vavava » 14 Авг 2007, 09:29

Здравейте, в Удостоверението за вещни тежести излиза наличие на договорна ипотека. От шефовете обаче твърдят , че тя е заличена. Възмовно ли е от службата където изготвят удостоверението да са допуснали грешка? Къде има някакъв източник от който да видя дали има или не такава ипотека?
Благодаря,
vavava
Младши потребител

Мнениеот vavava » 14 Авг 2007, 09:46

Благодаря Ви за отговора, но те твърдят , че е заличена. Имало съгласие от банката кредитир и съответните процедури по заличаването в последствие. Ще съм Ви благодарна , ако ми посочите място от което да вида дали съществува наличие на такава ипотека?
vavava
Младши потребител

Мнениеот zveti1980 » 14 Авг 2007, 10:48

Напълно е възможно да има грешка в Удостоверението, но според мен молбата за заличаване е оставена без движение, поради някаква нередност в същата. Случва се много често, а този който е входирал молбата няма как да разбере, ако сам не отиде да провери дали заличаването е "минало". Идете и направете устна справка в Служба по вписванив на база, на която ще разберете, какво е положението. Ако и на тази справка се окаже, че не е заличена е необходимо да се мине отново по старата процедура, т.е. молба-съгласие за заличаване /нот.заверена/ се входира в СВ.
zveti1980
Младши потребител

Назад към Имотни казуси